Netanjahu: „Ideje van a békének, és ideje van a háborúnak. Ez most a háború ideje”

2023. október 30. 22:53

Az izraeli miniszterelnök kizárta a tűzszünet lehetőségét.

2023. október 30. 22:53

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn világossá tette országa álláspontját a tűzszünettel kapcsolatban.

„Ahogy az Egyesült Államok sem Pearl Harbour bombázása, sem a 9/11-es terrortámadás után nem egyezett bele a tűzszünetbe, Izrael sem fog beleegyezni”  – idézte a kormányfőt a BBC.

„A tűzszünetre való felhívások arra szólítják fel Izraelt, hogy adja meg magát a Hamásznak, adja meg magát a terrorizmusnak” – hangsúlyozta.

Majd kijelentette, hogy a Biblia is azt írja, hogy „ideje van a békének, és ideje a háborúnak. 

Ez most a háború ideje”.

Hétfő esti beszédében Netanjahu azt is hangoztatta, hogy ez egy háború a közös jövőnkért. Ma meghúzzuk a határt a civilizáció erői és a barbárság erői között” – szögezte le Izrael miniszterelnöke.

Mint ismert, a Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek és mintegy 200-at elraboltak és túszként tartanak fogva.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2023. október 31. 07:36
„ideje van a békének, és ideje a háborúnak Valszeg nem ezt mondta, hanem: prédikátor könyve:3:8 Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek; ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek. —-ennek a b részét.
kulakman
2023. október 31. 06:19
Amint egyesek előttem , utaltak rá Bud Spencerék már ezt régen kimondták, érdekes művészfilmekből alig tudunk idézni, de régi mondásom ezek a libling filmek valahogy életszagúbbak , mint néhány kosorrú nagyokos műve, ott havilúdban!
Kaszas39
2023. október 31. 05:57
A sok Hamass farkát szopkodó négy agysejtű lények figyelmébe ajánlom ennek a területnek a történetét! Az utolsó nagy felkelés után Bar Kochba, (kr. u. 132-134-ig) a rómaiak kiűzték az ottlakó zsidókat bosszúból a felkelés miatt. Utána nevezték át a bosszú részeként ezt a területet palesztinának. Előtte sose használták ezt a nevet!!!! A földműveléshez nem is értettek és értenek ezek a kecske baxo arabok. Lusták bármihez is, csak gyereket gyártanak mindegy eltudja-e tartani vagy nem!
JHonny68
2023. október 31. 05:01
Gyilkosok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!