Miután elutasították a menekülti kérelmét, kórháznál robbantott az illegális migráns – itt a videó

2023. október 02. 21:18

Az iraki menedékkérő majdnem két évig tervezte a merényletet.

2023. október 02. 21:18

Egy merénylő házi készítésű bombát robbantott fel egy taxiban egy liverpooli női kórház előtt, miután menedékkérelmét elutasították – idézte a rendőrségi vizsgálat eredményét a Daily Mail.

A 32 éves Emad Al Swealmeen még 2021. november 14-én, nem sokkal délelőtt 11 óra előtt robbantotta fel a szerkezetet, miközben a taxiban ült a kórház előtt.

A térfigyelő kamerák felvételeiből kiderült, hogy a robbanás során szétszóródó golyóscsapágyak olyan erővel bírtak, hogy az autó szélvédője 16 métert repült, majd egy fának csapódott, és kárt okozott a kórház épületének ablakaiban is.

Az autót vezető David Perry csodával határos módon túlélte a merényletet:

sikerült kimenekülnie a Ford Focusból a robbanás után, ugyanakkor az iraki születésű Al Swealmeen életét vesztette a detonációban.

Majdnem két évig tervezte a merényletet 

A lap ismertette, hogy a merénylő 20 hónapig tervezte a támadást, amelyet rögtönzött lőfegyverekkel akart végrehajtani. De amikor „technikai képességei nem bizonyultak elégségesnek”, inkább egy házi robbanószerkezetet rakott össze.

A rendőrségi közleményből arra is fény derült, hogy abban a házban, amelyben Emad Al Swealmeen 2019 óta más menedékkérőkkel közösen lakott, két puska, tárak és 90 töltényhüvely került elő a padlódeszkák alól.

A robbanásról készült felvételt alább tekinthetik meg: 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik