Lebukott Soros, a milliárdos 2007-ben még „ajtót nyitott volna" a Hamásznak

2023. október 12. 22:37

„Tragikus lenne elszalasztani a lehetőséget csak azért, mert a Bush-kormányzat a terrorizmus elleni háború ideológiájába süppedt” – érvelt akkor Soros György.

2023. október 12. 22:37

Soros György 2007-ben még úgy fogalmazott egy a Financial Times-on megjelenő írásában, hogy „Amerikának és Izraelnek meg kell nyitnia az ajtót a Hamász előtt”. 

A Bush-kormányzat ismét hibát követ el a Közel-Keleten azzal, hogy támogatja az izraeli kormányt, amely elutasítja a Hamászt is magában foglaló palesztin egységkormány elismerését. 

Ez megakadályozza a békés rendezés irányába történő bármilyen előrelépést egy olyan időszakban, amikor ez az előrelépés segíthetne elkerülni a nagyobb Közel-Keleten a tűzvészt” – fogalmazott akkor a milliárdos üzletember.

Továbbá azt is megjegyezte az akkori közel-keleti politikai helyzettel kapcsolatban, hogy „a Hamász támogatása nélkül semmilyen békemegállapodás nem lenne érvényes”.

Izrael és az USA is hajthatatlannak tűnik abban, hogy nem hajlandó tárgyalni a Hamászt is magában foglaló Palesztin Hatósággal

– folytatta értekezését.

Most van esély a politikai megoldásra a Hamász bevonásával, amelyet Szaúd-Arábia hozott  tető alá. 

Tragikus lenne elszalasztani ezt a lehetőséget csak azért, mert a Bush-kormányzat a terrorizmus elleni háború ideológiájába süppedt” 

– írta Soros.

Nyitókép: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 18. 19:49
2007…akkor még a csuti cigányt is a Gyuri bácsi etette…:)
EX_Terminator
2023. október 14. 05:24
Brutális tévedések és azok következményei...
balbako_
2023. október 13. 15:17
Soros vallástalan zsidó sőt emberiség ellenes benne természetesen a zsidók elleni is. Istennek képzeli magát mert az összeharácsolt vagyona ezt a kényszerképzetet sugallja neki. Korrupt aljas figurákat összevásárol a világ minden pontján és maffiakánt működtetve tör a világbéke, a nyugodt, hasznos élet ellen hagymázos terveit áterőltetve pénzért bármire kapható banditáival.
cutcopy
2023. október 13. 15:07
Már 2007-ben is beleszólt a vén buzi, de a libsik most is tagadják hogy bármi köze lenne a világ politikai befolyásához..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!