Lavrov: A Gáza elleni izraeli légitámadások sértik a nemzetközi jogot!

2023. október 28. 16:15

„Ha Gázát lerombolják és a 2 millió lakosát elűzik, az több évtizedes, ha nem évszázados katasztrófához vezet” – figyelmeztetett Oroszország külügyminisztere.

2023. október 28. 16:15
LAVROV, Szergej;

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Gázai övezet elleni légitámadások sértik a nemzetközi jogot, és megvan annak a veszélye, hogy évtizedeken át húzódó katasztrófához vezetnek.

Szergej Lavrov erről a BelTA fehérorosz állami hírügynökségnek adott interjúban beszélt, amelyet szombaton tettek közzé. 

„Amikor elítéljük a terrorizmust, kategorikusan elutasítjuk, hogy valaki a nemzetközi humanitárius jog normáit megsértve reagáljon a terrorizmusra, beleértve azt, hogy válogatás nélkül támadjon olyan célpontokat, ahol köztudottan polgári személyek vannak jelen, közöttük a foglyul ejtett túszok”

 – jelentette ki Szergej Lavrov.

Lehetetlen elpusztítani a Hamász iszlamista palesztin szervezetet anélkül, hogy elpusztítanák Gázát a civil lakosainak többségével együtt – tette hozzá az orosz külügyminiszter.

„Ha Gázát lerombolják és a 2 millió lakosát elűzik, mint ahogyan egyes izraeli és külföldi politikusok javasolják, ez több évtizedes, ha nem évszázados katasztrófához vezet” – figyelmeztetett Szergej Lavrov.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev   

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. október 29. 10:53
"Gordon. 2023. október 28. 23:03 Ennek van képe nemzetközi jogról papolni, miközben éppen féldig rombolják a szomszéd országot, aki meg sem támadta őket?" 1, tehát nem tudod cáfolni Lavóros bácsit Izraellel kapcsolatban. 2, Sajnos két év alatt sem halt meg annyi civil Ukrajnában, mint két hét alatt Gázában, pedig a hohol nácik is települnek lakótelepre, meg lőnek mellé a légvédelemmel. 3, Hohólia megtámadta a két szakadár államot. Mint Szerbia Koszovót. Tehát a NATO kussolhat.
sober
2023. október 29. 07:26
ha dosztojevszkij élne (RIP) a karamazov után erről a komáról írna, jó téma lenne neki! :)
sober
2023. október 29. 07:24
van amikor ez a koma normális, de most megmutatja, h milyen aljadék az ember!
akarmike
2023. október 29. 05:25
Mi mást mondana? Meg kell felelni a globális délnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!