Kaczyński: Lengyelország győzni fog

2023. október 15. 21:51

A Jog és Igazságosság elnöke megszólalt az Ipsos exit polljának kihirdetése után.

2023. október 15. 21:51
KACZYNSKI, Jaroslaw

A kampánycsend végeztével Lengyelországban kihirdették az Ipsos kutatóintézet exit pollját, a valódi eredményekre még várni kell. Az adatokat ennek ellenére már kommentálta Jarosław Kaczyński lengyel miniszterelnök-helyettes, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke.

Forrás: Mandiner grafika

Kaczyśnki leszögezte: örülnek az eredmények, hiszen ők győztek. Kiemelte: a következő napokban kiderül, hogy a győzelmük eredményeképpen kormányt is tudnak-e alakítani. Abban mindenesetre reménykedik, hogy az eddigi projektjüket folytatni tudják – akár ellenzékből is. 

Hangsúlyozta: nem engedik, hogy a legfontosabbat, a függetlenséget, a saját sorsukról való döntés lehetőségét elveszítse Lengyelország.

Jelezte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy programjuk továbbra is megvalósuljon – ennek érdekében nem adják fel a harcot. Felidézte, hogy pártjával sokat tettek Lengyelországért, és reménykednek abban, hogy Lengyelország győzni fog. Ők legalábbis a még ismeretlen eredménytől függetlenül mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy győzzenek.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski

 

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 15. 23:40
Győzött is…Tusk az új kormányfő…Gratula a lengyel népnek! Megcsinálták! :)
bagira002
2023. október 15. 22:53
Izraeli háború óta ismét átöltöztetek palesztinok színeibe , ahogy az érdekeitek kívánja azzá alakultok . Kályhától elindulva a múltba vissza tekintve őspártotok nácik utána kommunisták utána már ti mszmp moszkoviták , utána mszp nyugatra szaladtatok mint rendszerváltók , utána eus tőkések a néptől ellopott vagyonokból , jelenben hirtelen palesztinok lettetek majd egyesült európai országokat akartok . Minden voltatok csak éppen akasztottak nem
talpas07
2023. október 15. 22:23
Link a választási eredményről?
Lajoss
2023. október 15. 22:12
Ennyi volt a Kacsinszki-korszak…mi lesz a mi csüngőhasúnkkal…Bruhaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!