IDF: Egy gázai kórház lehet a Hamász parancsnoki központja

2023. október 27. 20:29

Az Al Shifa kórházban kitelepítettek ezrei kaptak menedéket.

2023. október 27. 20:29

Izrael ismét azzal vádolja a Hamászt, hogy kórházat használ parancsnoki központnak – értesült a BBC.

A legutóbbi tájékoztató során Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője azt mondta Gáza város lakóinak, hogy keressenek „biztonságosabb körülményeket”, mivel az IDF „kitart” a város és környéke elleni támadásai mellett.

Külön utalt az Al Shifa kórházra és arra, hogy azt szerinte terrorista tevékenységekre használják.

Korábban, egy külön eligazításon Hagari azt állította, hogy a Hamász a kórházat földalatti alagutak és parancsnoki központok pajzsaként használja. A Hamász tagadta ezeket a vádakat.

Az Al Shifa a Gázai övezet legnagyobb kórháza, melyben kitelepítettek ezrei kaptak menedéket. Az egészségügyi intézmény ezzel párhuzamosan folyamatosan ellátja a bombázások sebesültjeit is – írta a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2023. október 28. 07:13
Az urkánok is ezt a módszert választották. Népszerű a korház, óvoda és iskola is, hogy a világ majd fel tudjon háborodni rajta, ha lerombolják.
szeekely
2023. október 28. 06:36
K o r h a z ? ? Mar megont? "Nyuff bele, hadd hulljon a fergese." - mondjak es aszerint is tesznek. Ujra es megint. Cionyakok!
alenka
2023. október 28. 03:25
Ukrán taktika...
backsplash
2023. október 28. 02:51
Le kell bombázni, aztán kiderül, hogy tényleg az volt-e.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!