Hivatalos: az izraeli egységek bejutottak Gázába, komoly harc folyik

2023. október 28. 12:52

Az IDF szóvivője a túszokkal kapcsolatban elmondta: „Hazatérésük a legnagyobb nemzeti erőfeszítésünk, és minden operatív tevékenységünk ennek a célnak a megvalósítására irányul”.

2023. október 28. 12:52

Az izraeli szárazföldi erők a Gázai övezeten belül vannak, miután az éjszaka folyamán észak felől behatoltak az enklávéba – idézte a CNN Daniel Hagarit, az izraeli hadsereg szóvivőjét szombat délelőtt. Az erőink „behatoltak a Gázai övezetbe és kiterjesztették a szárazföldi műveletet, amelyben gyalogsági, páncélos és műszaki egységek, valamint a tüzérség vesz részt” – nyilatkozta Hagari egy Tel-Avivban tartott sajtótájékoztatón.

Az egységeink a terepen vannak és harcolnak” 

– mondta anélkül, hogy további részleteket közölt volna. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivőjének szavai megerősítik, hogy a katonai művelet jelentős bővülésen ment keresztül. 

Nincsenek veszteségeik

A cikk szerint azonban úgy tűnik, hogy még nem indult nagyobb szárazföldi offenzíva, amelynek célja a terület jelentős részének elfoglalása és megtartása lesz majd. Hagari elmondta, hogy 

a hadsereg nem szenvedett veszteségeket az éjszakai harcokban, 

és hozzátette: „továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy erőink biztonságban legyenek”. A túszokkal kapcsolatban elmondta: „Hazatérésük a legnagyobb nemzeti erőfeszítésünk, és minden operatív tevékenységünk ennek a célnak a megvalósítására irányul”.

Nyitókép: Képmetsző / CNN

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 01. 16:38
Népirtás folyik. De a zsidó terror jó terror a nernyik gecik és a főgeci köpcös cigány szerint is. Gázában béke se kell a főgeci köpcös cigány szerint. Mekkkora egy szégyen ez a banda!
Langyos hurkazsír
2023. október 29. 09:52
311. Ennyi levelet küldtek ki a HALOTT katonák családjainak.
ToIeranciaterror
2023. október 28. 22:26
"a hadsereg nem szenvedett veszteségeket az éjszakai harcokban," Mert be sem mentek, csak ciki lett volna bevallani ennyi fogadkozás után.
Uztu
2023. október 28. 19:58
Csapda, csaxólok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!