Európát is eléri a palesztin-izraeli konfliktus

2023. október 12. 07:03

Ki kell mondanunk: a hidegvérű gyilkosokat ünneplőnek nincs helyük az európai társadalmakban.

2023. október 12. 07:03
null
Kaszab Zoltán
vasarnap.hu

„Az elmúlt napok teljesen egyértelművé tették, hogy ezeknek az embereknek nincs helye Európában, mert teljesen mást gondolnak a világról, mint mi.

Remélem, ez végre azoknak is egyértelművé válik, akiket az eddigi együttélési nehézségek nem zökkentettek ki az általuk kreált valóságból. Most azonban az éljenzők olyan embereket éltettek, akik ártatlan, fesztiválozó fiatalokat, nőket, gyerekeket gyilkoltak meg csupán a vallásuk miatt. Emberiesség elleni bűncselekményt elkövetőket dicsőitettek fényes nappal, nyugat-európai nagyvárosok utcáin. Ekkora botrány azt gondolom, hogy régen történt a »fejlett nyugaton«, a tolerencia bajnokai most mégis hallgatnak. Pedig azt gondolom, hogy itt az idő határt húzni.

Persze a hallgatásnak is megvan a maga oka. Hiszen azok, akik most hallgatnak, pár évvel ezelőtt beengedték ezeket az embereket. Azok, akik most hallgatnak, éppen nagy sietséggel vizsgálják felül a palesztinoknak nyújtott támogatásokat, mert maguk sem biztosan abban, hogy azokból a forrásokból nem jutott a terroristáknak is. Sőt, azok, akik most hallgatnak, abban sem biztosak, hogy a migrációs hullámokkal nem engedtek-e be ugyanilyen hidegvérrel gyilkoló terroristákat Európába is?

Az elmúlt napok tehát sokkolóak voltak. Elsősorban persze Izraelért aggódunk és az izraeliekkel szolidaritunk. A XXI. században ugyanis nem lehetne hogy előforduljon, hogy valakit a vallása miatt ölnek meg a saját országában. A részvéten túl azonban gondoljunk Európára is. Eljött ugyanis a kijózanodás ideje és minden eddiginél határozottabban ki kell mondanunk: a hidegvérű gyilkosokat ünneplőnek nincs helyük az európai társadalmakban.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MAIRO CINQUETTI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 12. 23:37
Nocsak kis demkkrata mesüge! Oszt lövetnél is, mint apád tette, meg a nagyapád?
Box Hill
2023. október 12. 15:43
Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára: "Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során." Saját szavai, saját írásában: "First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future." Read more at https://www.project-syndicate....
Ez D-dúr és e-moll
2023. október 12. 10:41
"voltospultos-2 ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. október 12. 10:19 Erre már találtak megoldást a britek száz éve, Dél-Afrikában." És azóta is virágzik a Brit Birodalom! Ja, nem. Egyébként, ha a Fidesz-kormány holnap meghódítaná Dél-Afrikát és oda Közép- és Dél-Kelet-Ázsiából importál munkásokat, én sem aggódnék Magyarország etnikai és kulturális homogenitásáért.
Ez D-dúr és e-moll
2023. október 12. 10:26
"Ergit ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. október 12. 09:17 Csakohogy mi látjuk/láttuk, hogy mi lett a korlátlan tartózkodási engedély megadásával, a másik, hogy a németek nem a német népességnövekedésén ügyködtek, hanem saját felsőbbrendűségükben hittek, és a mindenkori jólétükben." Ha a népességnövekedésen ügyködnétek, akkor nem próbálnátok a nőket bekényszeríteni a munkaerőpiacra. 1981, a magyar (abszolút) népességfogyás kezdetének két alapvető kiváltója volt: 1. a férfiak-nők aránya a munkaerőpiacon ~ 1:1 lett; 2. a négy vagy több gyereket nevelő családok (nagycsaládok) aránya ~ 3% alá csökkent. Amíg ez így van (marad), addig a népességfogyás megállítására semmi esélyünk. És hogy megadjátok-e a korlátlan tartózkodási engedélyt a vendégmunkásoknak, az nem rajtatok fog múlni, hanem azokon a globalogazdikon, akiknek vendégmunkásokra épülő iparágain fog múlni a magyar gazdaság működőképessége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!