Čaputová már hétfőn megbízza a Smert a kormányalakítással

2023. október 01. 16:01

A szlovák államfő szerint a magas részvételi arány azt jelzi, hogy a lakosság egy cseppet sem közömbös az ország jövője iránt.

2023. október 01. 16:01

Zuzana Čaputová szlovák államfő közösségi oldalán bejelentette vasárnap, hogy október 2-án megbízza az előre hozott választás győztesét a kormányalakítással – írta meg az Új Szó.

„Ma arra a változásra ébredtünk, amelyet az előre hozott parlamenti választás hozott.

Szabad és demokratikus volt, és valós képet alkotott társadalmunkról.

Függetlenül attól, hogy egyesek örülnek az eredménynek, mások pedig szomorúak, mert lettek győzteseink és veszteseink, ez a kép Szlovákiáról – fogalmazott bejegyzésben az államfő.

Zuzana Čaputová szerint a magas részvételi arány azt jelzi, hogy a lakosság egy cseppet sem közömbös az ország jövője iránt, és a választás után is folytatja erőfeszítéseit a tisztességes, demokratikus és jól kormányzott társadalom megteremtése érdekében.

„Alkotmányos hagyományaink szellemében

holnap a választás győztesére bízom a kormányalakítást, és készen állok tájékoztatni a pártok vezetőit is az eljárásról”

– zárta gondolatait a köztársasági elnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. október 02. 12:15
Az államfő a győztes párt vezetőjét vagy miniszterelnök-jelöltként kijelölt személyét bízza meg, nem egy pártot.. Csak a szokásos faszság a címben.
Beszélgető
2023. október 02. 04:11
Bejön a tippem. Lesz egy vergődő koalíció, ami eu ellenes retorikával próbál nemzeti érdekeket vinni bazi erős ellenszélben… és olyan eu-s letámadás alatt, mint amit mi is kapunk egy évtizede…
rocktoberi-2
2023. október 01. 23:12
Caputova capitulált.....
Kiscsiga
2023. október 01. 20:50
Na akkor mostmár szlovákiában sincs demokrácia a libernyákok szerint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!