Szlovák pártelnök: Mindent elkövetünk, hogy Robert Fico ne kormányozhasson Szlovákiában!

2023. október 01. 15:44

Michal Šimečka a választási vereséget sem látja teljes kudarcnak.

2023. október 01. 15:44

A Progresszív Szlovákia (PS) a második legerősebb párt lett a 2023-as parlamenti választásokat követően. Nem igazán jött össze a választási győzelem Michal Šimečka pártjának, amely a szavazatok 17,95 százalékát szerezte meg a szombati parlamenti választáson. Ez az eredmény egész pontosan 32 parlamenti mandátumot jelent a pártnak.

Liberális siker

A választást ennek ellenére sikeresnek tartja a párt. A pártelnök szerint a modern Szlovákia történelme során még egyetlen liberális párt sem kapott több mint félmillió szavazatot parlamenti választáson. Állítása szerint ráadásul

úgy sikerült elérnie ezt az eredményt a Progresszív Szlovákiának, hogy a kampány során folyamatos támadásnak voltak kitéve.

Ennek ellenére kénytelen voltelismerni, hogy a Smer nyerte meg a választásokat. „Ezt tiszteletben tartjuk, de úgy gondoljuk, ez nagyon rossz hír Szlovákia számára. Ennél is rosszabb hír lenne, ha Robert Ficónak sikerülne kormányt alakítania” – fogalmazott a Napunk.sk tudósítása szerint Michal Šimečka.

Hozzátette: Zuzana Čaputová államfő minden bizonnyal Robert Ficót bízza meg a kormányalakítással. „Ennek ellenére, illetve éppen ezért,

mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, hogy Robert Fico ne kormányozhasson Szlovákiában”

– fogalmazott Šimečka.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 02. 23:08
No a szlovákoknak is megvan a Gyurcsányjuk. Ha így meg tovább, a "Gyurcsány" mint kifejezés elöbb-utóbb a politikai gonoszság, konkrétan az "Oikophóbia" (= a saját haza, a honfitársak gyülölete) szimbólumává válik.
Lpazo
2023. október 02. 22:48
Ezek miért mosolyognak úgy, mintha nyertek volna? Eddig kellett volna elkövetniük mindent, nem most, hogy már vége a választásnak. Foci nyelven: mások kezében van a továbbjutásuk. De azért csak mosolyogjanak, erre még képesek.
llnnhegyi
2023. október 02. 19:37
Buktatok libbcsikommcsik, takarodó!
papalimapapa
2023. október 02. 14:11
Fel kéne már perszelni az a labort, ahol ezeket ugynazon petricsészében szaporítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!