Szlovák választások: kegyetlenül benézte a balos újságíró az Orbán-átkot

2023. október 01. 15:30

A balos politikusok többsége kuksol. Alig néhányan szólalnak csak meg.

2023. október 01. 15:30
null

„Az Orbán-átok megint lecsap: akárkit is támogat Orbán Viktor egy választáson, az vagy bukik, vagy megváltoztatja a politikáját. Kérdezd Babist, Jansát, Melonit vagy Kurzot”így kommentálta Kerner Zsolt 24.hus újságíró az eredményhirdetés előtt, a Progresszív Szlovákia előnyét mutató exit pollokra hivatkozva a szlovák választást az X-en (egykori Twitteren). (Kerner 2017-ben jobboldali újságírók akasztását kezdeményezte.) 

 

Érdekes, hogy a baloldali politikusok túlnyomó többsége sem előzetesen, sem utólagosan nem kommentálta még a szlovák választást a Facebookon. Gréczi Zsolt DK-s politikus kommentárja így szólt:

 

Kaltenbach Jenő, aki 1995 és 2007 között a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa volt, német nemzetiségű jogtudós, egyetemi tanár és baloldali megmondóember, a Facebookon úgy kommentált: „Örülhet Orbán, a szomszèdban egy hasonszőrű gazfickó nyerte a választást, de azért vele ellentétben, egyáltalán nem biztos, hogy kormányt tud alakítani. A jó hír, hogy a lenézett szlovákok kéesek differenciáltan gondolkodni, jobban értik a demokráciát, nyugatosabbak, mint Orbán Magyarországa.”

Hont András megszólalását itt tudja elolvasni, azt pedig, hogy miként fürdött be Jávor Benedek az exit pollokkal és írt egy hihetetlenül gyorsan öregedő posztot, itt. Hogy miként retteg az nyugati ballib média, arról itt írtunk.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2023. október 02. 00:09
Erről azért Ficonak is szólni kellene, hogy tudja, mihez tartsa magát.... :D Ennek a Bar(om)tusnak ahhoz is hozzá kell szólnia, amiről a leghalványabb fingja sincs?
valerian-0
2023. október 01. 22:59
Gréczy ezzel a kijelentésével teljesen kimerítette a szókincsét. A libbantak meg csak nyugodtan szedjék a Xanaxot.
jooeee
2023. október 01. 22:08
Ilyen egy tolvaj libsi zsidó.
letsgobrandon-2
2023. október 01. 20:59
Kaltenbach Jenci.."A jó hír, hogy a lenézett szlovákok ké_esek differenciáltan gondolkodni, jobban értik a demokráciát, nyugatosabbak, mint Orbán Magyarországa" .. AZÉRT NEM TUDNAK EGY OLYAN KORMÁNYT VÁLASZTANI AMI KIBÍR EGY ÉVET
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!