Német lap: Putyinék embertelen támadásra készülhetnek, óriásbombát dobhatnak Kijevre!

2023. október 24. 18:22

A cikk rámutat, hogy a rakéta elemei orosz területre is zuhanhatnak, és a becsapódás helyét nehéz pontosan meghatározni.

2023. október 24. 18:22

A német Bild cikkéből kiderül, hogy a Roszkoszmosz korábbi vezetője, Dmitrij Rogozin és a Progress Űrrakétaközpont jelenlegi vezetője, Dmitrij Baranov között lejátszódott egy hét perces beszélgetés, amit idén januárban rögzítettek.

A cikk szerint ez a beszélgetés arra utal, hogy Moszkva embertelen támadásra készül Ukrajna ellen.

A tervek szerint egy Szojuz hordozórakétát alakítanának át úgy, hogy robbanóanyaggal megrakva egy ukrajnai nagyvárosba zuhanjon, és a célpont Kijev lehet.

A cikk említi, hogy egyrészt a rakéta irányát vitatják meg, azaz hogy keletről vagy északról érkezzen Ukrajnába, illetve mennyi robbanóanyagot szállítson. A rakétamérnök Baranov aggályokat fejez ki a hőproblémával kapcsolatban, és Rogozin azt ígéri, hogy megkeresi a szakértőt a megoldásért. Ezen kívül a cikk rámutat, hogy 

a rakéta elemei orosz területre is zuhanhatnak, és a becsapódás helyét nehéz pontosan meghatározni.

A tervezett ukrajnai rakéta kihívásokat jelent a hőhatások miatt, és Rogozin kérdezi, mennyi időre van szükség a tervek előkészítéséhez. A cikk arról is beszél, hogy Szolomonov rakétamérnök megtalálja a megoldást a hőproblémára, és ezt Putyinnak szeretné bemutatni.

Érdekes tényként említik, hogy sem Rogozin, sem Baranov nincs közvetlen kapcsolatban az orosz elnökkel, így Anton Vajno, az orosz elnöki adminisztráció vezetője 

tájékoztatta Putyint 2023. január 16-án arról, hogy rakétatudósai és hatósági vezetői egy átalakított szojuz rakétát akarnak kilőni egy ukrán nagyvárosra. 

Az azonban nem derült ki, hogy hogyan reagált Vlagyimir Putyin a tervekre, és hogy engedélyezte-e azok előkészítését.

Nyitókép: AFP/MIKHAIL KLIMENTYEV

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. október 28. 11:35
Akik ezt hamisították, teljesen hülyék.
alenka
2023. október 28. 02:55
Ha netán igaz , én bízom benne, akkor türelmetlenül várom...
templar62
2023. október 25. 12:59
Nicht besssszarrrren .
templar62
2023. október 25. 12:58
Hátha csak a világűrt akarják kipucolni .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!