Bidenéknek nem számít a pénz – Izraelt ás Ukrajnát is támogatják

2023. október 17. 18:28

A pénzügyminiszter nyilatkozata szerint az amerikaiak két háborút is tudnak finanszírozni.

2023. október 17. 18:28
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke és Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke

Janet Yellen pénzügyminiszter hétfőn kijelentette, hogy az Egyesült Államok megengedheti magának, hogy támogassa Ukrajnát és Izraelt a háborús erőfeszítéseikben anélkül, hogy ez akadályozná a nemzet gazdaságát – olvasható a Sky News hasábjain.

A Sky Newsnak adott interjú során arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok megengedheti-e magának, hogy katonai segítséget nyújtson Izraelnek és Ukrajnának az Oroszországgal folyó háborúban, tekintettel a jelenlegi 122%-os GDP-arányos adósságra, Yellen azt mondta: 

Azt hiszem, a válasz az, hogy abszolút”.

Folytatta: 

Amerika természetesen megengedheti magának, hogy Izrael mellett álljon és támogassa Izrael katonai szükségleteit, és Ukrajnát is támogathatjuk és támogatnunk kell az Oroszország elleni harcában. 

Az amerikai gazdaság rendkívül jól teljesít”. 

A Biden-kormányzat szorgalmazza, hogy a Kongresszus fogadjon el egy sürgősségi segélycsomagot, amely az Ukrajnának és Izraelnek nyújtott támogatást párosítaná, miközben a republikánusok egyre kevésbé támogatják Kijevet az Oroszország elleni háborúban.

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2023. október 18. 23:34
"It is well that the people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning." "Jó, hogy a nemzet lakossága nem érti a bank- és monetáris rendszerünket, mert ha megértenék, szerintem holnap reggel kitörne forradalom." Henry Ford
Szuperszig
2023. október 17. 20:15
Annyi zöldhasút nyomtatnak, amennyit akarnak. Mi tartaná vissza őket? Amíg a népek elfogadják, lehet.
SzaboGeza
2023. október 17. 19:52
Az amerikai papír, már egyre átlátszóbb!!! Papírért a világot, erre mondanák, hogy NEM JÓ CSERE!!!:)
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. október 17. 19:44
A magyar kormány meg még a pedagógusait sem tudja kifizetni. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!