Bejelentkeztek a tálibok Jeruzsálemért

2023. október 08. 11:25

Arra kérték az arab országokat, hogy engedjék át a csapataikat, csatlakozni akarnak az Izrael elleni háborúhoz.

2023. október 08. 11:25
Taliban celebrates 1st year back in power in Afghanistan

Az Express beszámolója szerint a tálibok más muszlim országokat arra kértek, hogy biztosítsanak szabad átjárást az erőiknek Izraelbe – írta meg az Israel National News. A jelentés azt állítja, hogy felhívást küldtek Iránnak, Iraknak és Jordániának, amelyben azt írták, hogy 

ha más országok átengednek minket, akkor meghódítjuk Jeruzsálemet”.

A tálibokat még egyetlen kormány sem ismerte el, miután az Egyesült Államok afganisztáni kivonulását követően átvették a hatalmat. Az Izrael elleni háborúhoz való csatlakozásra vonatkozó kérése azután következett, hogy a Hezbollah is beszállt a háborúba.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Osman Khayyam / Middle East Images / Middle East Images via AFP

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 08. 16:03
Irán nem arab ország. Ezt persze a Mandiner szerkesztősége honnan is tudhatná! Amúgy a terv jó, ha az arabok összefognának, akkor világhatalom lehetnének. "A tálibokat még egyetlen kormány sem ismerte el, miután az Egyesült Államok afganisztáni kivonulását követően átvették a hatalmat." Éppen ezért nincsen vesztenivalójuk. Amerika úgysem meri megint megtámadni Afganisztánt, mert már tudja, hogy akkor mire számíthatna megint húsz évig.
salmonella
2023. október 08. 14:29
A szakállas ukrán majom jó pénzért jenki fegyverekkel ellátta az arabokat. Ezzel együtt a világ már nem ukrajnára fog figyelni, az oroszok befejezik a projektet.
Aerion
2023. október 08. 14:10
Nocsak-nocsak-nocsak. Mégiscsak vannak pozitív fejleményei a bájdenista veszettbaromállat külpolitikának. : D
kislaci-2
2023. október 08. 13:31
Hoppa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!