Hivatalos: a Hezbollah is harcba szállt Izrael ellen

2023. október 08. 10:40

Libanonból is lövik a terroristák Izraelt.

2023. október 08. 10:40
null

Libanon felől több lövedéket lőtt ki a Hezbollah Izraelre vasárnap, amire az IDF (Izraeli Védelmi Erők) azonnal válaszolt.

Ezt is ajánljuk a témában

A libanoni határ közelében élő izraeli lakosokat felszólították: tartózkodjanak óvóhelyek közelében.

A Hezbollah egy nyilatkozatban kijelentette a palesztinok iránti szolidaritásból lőtt rá Izraelre, ezzel becsatlakozva a háborúba. A Palestine Chronicle így írt a csapásról: „a Hezbollah hivatalosan is csatlakozott az izraeli megszállás elleni harchoz”.  A szervezet közlése szerint tüzérséggel és rakétákkal támadták Sheeba Farms területét és gratuláltak a Hamásznak a szombaton indult hadművelethez. 

Sebes Gábor a Mandiner hasábjain így írt ennek a jelentőségéről:

Azért személy szerint csak imádkozni tudok, hogy a Hezbollah ne kapjon az alkalmon, és ne támadjon Libanon felől, mert akkor egy ukrajnai méretű háború tanúi lehetünk.

(A Hezbollah a „területet békéért” elv másik haszonélvezője: amikor Izrael a békéért cserébe kivonult Dél-Libanonból, bevonult oda a Hezbollah. Évek alatt százezres(!) fejlett rakéta-arzenált telepített és komoly képességekkel rendelkező hadsereget állított fel, ami túltesz a libanoni hadseregen. Magát az államot teljesen foglyul ejtette.)

Ha nem katonai az akció értelme, akkor mi?

Árubemutató a szponzoroknak: erre vagyunk képesek, tessék, csak tessék a kasszához fáradni!

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP PHOTO / HO / AL-MANAR

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. október 08. 15:45
Európai ésszel valóban felfoghatatlan, hogy néhány száz zsidó civil legyilkolása kedvéért, az iszlamista terroristák bevállalják, hogy ők is, és több ezer honfitársuk pusztulnak majd el az izraeli válaszcsapásokban. Merthogy végső palesztin győzelemmel nem számolhattak. Izrael akkor is győzött az arab - izraeli háborúkban, mikor egyszerre 4 arab ország támadt rá, százszoros túlerővel. Számos olajkitermelő arab testvérország dúskál a pénzben. Az ó feladatuk lenne a palesztin nyomor, és ily módon a terroristák utánpótlásbázisa megszüntetése. Elvégre mind az arab nemzet részei.
Tommaso
2023. október 08. 15:32
Szegény libanoni keresztények. Sokan esnek majd áldozatul a háborúnak. De az ő hibájuk. Miért engedik, hogy hazájuk területét terroristák használják hadműveleteikhez. Mellesleg Akitlosz ISMÉT HAZUDIK. Izrael nem tart megszállva libanoni területeket. Ellenkezőleg, az arabok nyíltan hangoztatott célja, hogy a zsidók lakta minden területet meghódítsanak.
Akitlosz
2023. október 08. 14:55
Izrael libanoni területeket tart megszállva. Izraelnek az a "biztonsági politikája", hogy megszállja a szomszédait.
Krupp Skya
2023. október 08. 14:40
Ezért nem jó ha egy kupola avas. Klára nének viszont jól áll az avas dumája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!