Amerikai exhírszerző: Fel akarják osztani Ukrajnát, Romániának, Lengyelországnak és Magyarországnak is juthat belőle

2023. október 16. 10:07

Az egykori amerikai tiszt véleménye szerint Magyarország, Lengyelország és Románia is ukrán földhöz juthat, ami az állam teljes széteséséhez vezetne. Scott Ritter nem először tesz extrém kijelentéseket az orosz-ukrán háborúról.

2023. október 16. 10:07
null

Magyarország, Lengyelország és Románia fel akarja osztani egymás között Ukrajna területét, ami az állam szétesésével fenyeget – jelentette ki egy YouTube-on megjelenő interjúban Scott Ritter, az Egyesült Államok fegyveres erőinek volt hírszerző tisztje.

Szerinte nem csak az orosz kézbe került Harkivot és Odesszát veszítik el az ukránok, mert Lengyelország lecsíphet Nyugat-Ukrajnából, Magyarország visszaszerezheti Kárpátalját, és Románia is akcióba lendülne.

Ukrajnát darabokra fogják tépni

– mondta.

A diplomáciai szempontból is életveszélyes, teljesen képtelen kijelentések kapcsán érdemes felidézni: Ritter gyakorlatilag a háború kirobbanása óta rendszeresen extrém állításokkal kerül a hírekbe. Volt, hogy arról beszélt, szerinte az amerikaiak provokálták Oroszországot a háború megkezdésére, de

azzal is megvádolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy brit kém.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. május 13. 11:36
A CIA össze-vissza hazudik. Ukrajna esetleges szétesése az ukrán nácik és az USA bűne.
Maciapu
2023. október 22. 03:09
"Szerinte nem csak az orosz kézbe került Harkivot és Odesszát veszítik el az ukránok" ---------- Valamiről lemaradtam? Mikor került orosz kézre Harkov és Odesza?
Tüke66
2023. október 18. 16:05
Aljas hangulatkeltés!
Natila
2023. október 17. 19:32
Ha arra felé ilyenek szerzik a híreket, nem csodálom, hogy annyi az állhír arra fele. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!