A lengyelek lebuktatták az EU-t, hogy mit művel Magyarországgal és az uniós pénzekkel

2023. október 27. 09:40

Már a lengyel EP-képviselő is bátran beszél arról, hogy az Európai Unió zsarolással akarja rávenni Magyarországot, hogy ne akadályozza meg Ukrajna 50 milliárd eurós támogatását. Eközben Lengyelország a választások után vélhetően hamar pénzhez jut.

2023. október 27. 09:40
MORAWIECKI, Mateusz

„Magyarország hozzáállása nem állíthatja meg az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást, hiszen gondja akadt a gazdaságával, és eközben terítéken vannak az eddigi, illetve a következő évekre vonatkozó uniós forrásai" – közölte sokatmondóan Andrzej Halicki lengyel EP-képviselő.

A Rzeczpospolita több cikkében is foglalkozik az uniós források kérdésével, a következtetés pedig egyértelmű: az Európai Unió kizárólag politikai alapon dönt a pénzek utalásáról, minden más csak olcsó kifogás.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Entschuldigung, német lap, de Orbán és Európa „piszkos dealjét” az imént még jogállamisági eljárásnak tetszettek hívni, és örülni tetszettek neki. Hát hogy van ez?

Egy másik beszámoló teljesen egyértelműen fogalmaz: a Helyreállítási Alap politika, nem könyvelés.

A szerző szerint az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az elmúlt öt év talán legnagyobb győzelmét ünnepelhette a lengyel választások eredményével, mert a stratégiája meghozta a várt sikert. Von der Leyen úgy döntött, egyetlen centet sem fizet Mateusz Morawiecki csapatának, Donald Tusk győzelmét követően pedig vélhetően rövid időn belül a források felszabadításával jutalmazza meg Lengyelországot.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Pawel Supernak

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2023. október 28. 10:06
A hozzászólásokat olvasva láthatják a lengyelek a magyar "dve bratanki" szellemét. Bor már nem jut nekik, csak szablya.
altercat1
2023. október 27. 21:44
Lengyelek! Tanuljatok a románoktól! A "harmadik út", ahogy zsebben a pénz, átpártol a PiS-hez... Csinnadratta... Sej de ripityom! Ha van eszetek.
kishegyi
2023. október 27. 19:59
"Szegény" Eu Bizottság! Lövésük sincs, hogy minél jobban ütik a magyart, annál jobban ellenáll. Itt nem egyhamar kerül hatalomra a böszme meg a sípoló öregecske anyuja... sem a Nyomintum...
jobbközépen
2023. október 27. 16:59
Megjutalmazza lengyelországot b@szki mert jól választott. "Ez annyira demokratikus. Az ember szeme könnybe lábad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!