A lengyel választás tanulságai

2023. október 26. 22:18

Miközben a PiS a korábbi stratégiája mentén „egyedül akart győzni”, a globalisták — tanulva a magyar dollárbaloldal 2022-es kudarcából — végül három listán indultak.

2023. október 26. 22:18
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„A PiS kampánya a hagyományos értékek köré épült, amitől a vidéki szavazók megszólítását remélték. Ezt egy négy kérdéses népszavazás is segítette, amelyen az állami vállalatok privatizációjának tilalmáról, a nyugdíjkorhatár megtartásáról, a lengyel-belarusz határon álló kerítés megőrzéséről és a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta elutasításáról dönthettek a lengyelek. A 2016-os és 2022-es magyar népszavazásokból ismert módon a Soros-hálózathoz sorolt »NGO-k« itt is bojkottra szólítottak fel. A külföldi beavatkozás, ha lehet, a tavalyi magyar választásnál látottnál is nagyobb volt. A Magyar Nemzet cikksorozatban mutatja be a »mikro adományairól« híres Action for Democracy, vagy más »NGO-k« munkáját. A Soros-alapítványok választás előtti lengyel médiavásárlásával a blogon is foglalkoztunk.

Miközben a PiS a korábbi stratégiája mentén »egyedül akart győzni« és csak B-tervként számított az Ukrajna támogatásával szemben kritikus Konföderáció támogatására, a globalisták – tanulva a magyar dollárbaloldal 2022-es kudarcából — végül három listán indultak. A Polgári Koalíció a városlakókat és a globalizáció nyerteseit szólította meg, a Baloldal pedig a fiatal nőket. A »Harmadik út« neve egyben program is volt, bár joggal vetődik fel a kérdés, hogy milyen »harmadik« út az, amely csak egy irányba vezet? Ez a formáció azokat szólította meg, akiknek elegük lett a lengyel politika elmúlt húsz évét meghatározó Kaczyński - Tusk ellentétből. Aki rájuk szavazott, mégis Donald Tuskot kapja.

A 73 százalékos részvétel azt mutatja, hogy a lengyeleket megmozgatta a választás tétje. A menetrend szerint november közepén összeülő Szejm új házelnököt választ, ez már mutatni fogja a többségi viszonyokat. Ha a köztársasági elnök az első helyen végzett PiS-t kéri fel a borítékolhatóan eredménytelen kormányalakításra, az új kormányra akár karácsonyig is várni kell, de a három globalista erő megállapodása miatt erre akár korábban is sor kerülhet. Magyarország számára nem mindegy, hogy Lengyelország milyen politikát folytat a jövőben. Ettől is függ majd, hogy a varsói szivárványkoalíció is szétesik-e, mint korábban az izraeli és a szlovákiai, vagy népszerűtlen politikája ellenére is kitart-e, mint a cseh?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2023. október 27. 10:22
A Pis -szerintem- ott szúrta el, hogy sok konzervatív szavazónak tele lett a töke a russzofóbiájukkal meg a véresszájú háborúpártiságukkal, és ezek inkább el sem mentek szavazni. Ha olyan rafkósok lettek volna, mint a libsik, indítottak volna egy karakteresen EU- és háborúellenes alakulatot is a választáson.
t-ghelle
2023. október 27. 09:37
Ezt már Puzsér is pedzegette 2-3 éve: a magyar "ellenzéknek" 2 külön listán kellene indulnia 1. lista: 2010 előtti arcok főleg az mszp dk vezetésével. 2. lista amit mondjuk "új pólusnak" lehetne nevezni pedig a 2010 utáni, hatalomban még részt nem vevő új arcokat tartalmazó lista lenne főleg a momentum jobbik lmp kutyapárt vezetésével. Így a Gyurcsány miatt baloldalra nem szavazók leszavaznának az új pólusra és a "baloldal" maximalizálni tudná szavazó bázisát. Persze más kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben az "ellenzék" sehogy sem tudna győzni, pláne az új centrális erőtér kialakulása mellett, hiszen a MiHazánk ügyesen játszik az Orbán ellenes szavazatokra is.
Dixtroy
2023. október 27. 07:22
Ez a stratégia, hogy minden ki van adva valakinek már nálunk is felbukkant, Philip is elmondta a Patrióta első adásában. Ns5UM3jOmzl
AROON
2023. október 27. 07:10
Migráció, LMBTQ, támogatást választották, már ha valósak a választási adatok. Éljen az EU "demokrácia", majd rájönnek hamar, mit vesztették! Amikor libsi kerül a hatalomba, attól fogva, MESZELTEK az országnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!