Döbbenetes hasonlóságot mutat Donald Tusk és Gyurcsány Ferenc kampánytémája

2023. október 25. 13:00

Egyre sokrétűbb külföldi beavatkozásról számolt be a Magyar Nemzet.

2023. október 25. 13:00

A Mandiner korábban már foglalkozott azzal, hogy avatkoztak be külföldről a lengyel választásokba. Kiderült, hogy a Soros-hálózat évek óta aktív a lengyel médiaszektorban, amelyben a legnagyobb elérésű televízió és rádió külföldi kézben van. Az Agora, a Gazeta Wyborcza kiadója, szintén a Soros-hálózat által támogatott.

Sőt, a lengyel lapoknál is beavatkozott a Soros-hálózat, jó példa erre a Rzeczpospolita nevű politikai lap.

A szimbolikus megnyilvánulások fontossága

A Magyar Nemzet legújabb cikke szerint az is sokatmondó volt, hogy a nyári néppárti kongresszuson az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen úgy köszönt el Donald Tusktól, hogy „remélem jövőre már miniszterelnökként köszönthetjük”. Tény, hogy önmagában ez a megszólalás még nem számít direkt beavatkozásnak, de bizottsági részről nem szokás így állást foglalni egy tagállam belügyében.

Egyébként épp Tusk kampányolt azzal, hogy ő egyetlen nap alatt meg fogja szerezni országának ezeket a pénzeket.

Ezt a narratívát viszi Magyarországon Gyurcsány Ferenc is.

Ezt is ajánljuk a témában

Zelenszkij is szimbolikusan üzent

A lap emlékeztetett, hogy Volodimir Zelenszkij szeptemberben az ENSZ-nél és Kanadában tett látogatása után hazafelé utazva megállt Lengyelországban, de egyetlen kormánytaggal sem találkozott.

Az ukrán elnök viszont kitüntetett két lengyel civilt, akik közül az egyik ellenzéki szimpátiájáról ismert,

ami az ukrán elnök részéről is jelez egyfajta oldalválasztásként.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 26. 20:55
Ha Orbán beleegyezne a vétó eltörlésébe, az LMBTQ-szerinti óvodai gyermeknevelésbe, minden magyar gyermek transzgenderként lépne az iskolába, és áldását adná a 4. Német-Brüsszeli birodalomra, akkor nemcsak hogy lupenreine jogállam lennénk máris, de azonnal hozzánk vágnák számolatlanul a milliárdokat, ö lenne az unió sztárja, söt az üdvöskéje. Akkor az is érdektelen lenni, hogy mire költi a magyar kormány a pénzt. Orbánt ebben természetesen a veleszületett, megrendíthetetlen hazaszeretete megakadályozza. Gyurcsány ezt már rég megtette volna, ma már a birodalom helytartójaként, ripacskodna elöttünk, megszégyenítve a magyar történelem valamennyi szabadságharcosát, derék hazafiait. Gyurcsány a hatalomért feláldozná az országot, ahogy ezt már meg is tette. Legmélyebb zsigereiben is egy toxikus figura, aki az a láncsszem, amelyik összeköti a múlt gazembereivel a jövö aljas árulóit. Ebböl a szempontból, tekinthetö ö egy kulcsfigurának. GYURCSÁNY TAKARODJ! Amig saját lábadon megteheted.
Palatin
2023. október 26. 20:54
Ha Tusk nem áll a lengyel érdekek oldalára, úgy fogja a nép seggbe rugni, mint Gyurcsányt. Érdekes, de sok hasonlóság van Gyurcsány és Tust között. Az amcsik Tusk-ot a hatalomba tuszkolták, gyurcsányt meg egyenlöre még gyúrják, csákányozzák. Szerintem Gyurcsány még összeseküvönek, árulónak is buta, bár a szorgalma meglenne hozzá.
Lajoss
2023. október 26. 15:22
A “magyar nemzet”megdöbbent…😂😂😂
komor
2023. október 25. 21:01
Ami azt illeti igaza lehet a Tusknak, ez a liberálbolsevik EU neki oda fogja adni a jogos lengyel pénzt. Annak idején a Gyurcsánynak is odaadtak ezek mindent, meg elnéztek mindent, még a nyilvánvaló hamisításokkal sem volt gond. Egyszerűen nem volt olyan gyurcsányi trükk, ami problémát okozhatott volna náluk. Agyonverethette ez a tüntetőket, teljesen hidegen hagyta az EU-t, nem érdekelte semmi sem őket. Csak az volt a fontos, hogy privatizáljon és semmiben se mondjon ellent. A Tusk megkapja a lengyelek pénzét. A Gyurcsány meg azzal fűtheti a szegény magyar választópolgárokat, hogy ahogy a lengyelek pénzét megkapta a Tusk, úgy a magyarok pénzét is megkapja a Klárika, ha megválasztják miniszterelnöknek. A Klárikát meg megválasztják majd a szegény magyarok, ő meg lelkesen támogatja majd az EU birodalmat, a privatizálást, meg a genderséget minden szinten, meg bármennyi migráns betelepítését lehetőleg olyan városokba, ahol püspökség van, hogy meglegyen az ellensúly. Szép kis jövő. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!