13 milliárd: Brüsszel lebukott a politikai zsarolásával

2023. október 06. 11:26

Most a világsajtó leplezi le a „jogállamisági mechanizmusnak” nevezett politikai zsarolást.

2023. október 06. 11:26
VON DER LEYEN, Ursula
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„A 2020 nyári uniós kormányfői szinten elfogadott kompromisszum alapján a »jogállamisági« mechanizmus kizárólag az uniós források korrupciómentes felhasználását lenne hivatott biztosítani. A lengyel és a magyar kormány e téren teljesítette eredeti vállalásait, a két országnak járó pénz mégsem érkezett meg. Most a világsajtó leplezi le a »jogállamisági mechanizmusnak« nevezett politikai zsarolást.

Abban minden kormányfő egyetértett 2020 nyarán, hogy az uniós források korrupciómentes felhasználását biztosítani kell. A lengyel kormány visszavonta a fő kifogásként felhozott bíróságok fegyelmi kamarájáról szóló törvényjavaslatát, a magyar kormány a kiírási feltételek módosításával ösztökéli a több ajánlatos közbeszerzéseket és létrehozta az Integritás Hatóságot. Az igyekezetet Brüsszel nem díjazta, a lengyelek azt kapták »jutalmul«, mint mi »büntetésül«, a két szuverenista országnak járó uniós források zömét és COVID utáni újjáépítési támogatásokat ugyanúgy befagyasztották.

A »jogállamisági« feltételek mellé még odatették az Alapjogi Chartával kapcsolatos »horizontális feljogosító feltételeket« is, ami szélesre nyitotta a politikai zsarolás előtt a kaput, elvégre itt a média »sokszínűségétől« a »civil« szervezetek működési feltételéig terjed a vizsgálati szempontok spektruma, amit pont azok az »NGO-k« hivatottak mérni és véleményezni, amelyeket a közvélemény a Soros-hálózathoz sorol. A kör bezárul.”

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atamanpata
2023. október 07. 08:01
A magyar és a lengyel miniszterelnök szerencsére - a lehetőségeikhez mérten - védik a normális emberi léthez szükséges, még létező vívmányok megmaradását, ezeket ha lassan is, de egyre több ország vezetője teszi magáévá, remélhetően 2024 júniusában ennek - a jelenlegi brüsszeli elit számára - gyökeres változás lesz a következménye. Hajrá Magyaroszág, hajrá magyarok! (és lengyelek, szlovákok, olaszok, stb)
google-2
2023. október 06. 16:46
Brüsszel bábozik, az ismert világ pedig közben lassan összeomlik. De legalább jól megbüntetik a lengyeleket és a magyarokat, bibibi!
kiss.istvan770
2023. október 06. 15:44
"A lengyel kormány visszavonta a fő kifogásként felhozott bíróságok fegyelmi kamarájáról szóló törvényjavaslatát, ..." Ez az intézkedés a korrupció kiterjesztése EU javaslatra. Ez teszi lehetővé a bírók "érzékenyítését" OSF pénzen. A következménye az, hogy a bírók nem a demokratikusan választott parlament törvényei szerint, hanem az Open Society civilnek hazudott leányvállalatai elvárásainak megfelelően ítélkezzenek. Az hogy a bírókat nem lehet felelősségre vonni a törvénytelen ítéletek miatt, a legsúlyosabb korrupció! A lényeg: A közép európai államok akkor kapják meg a nekik járó pénzeket, ha teljesítik a bankár-multi milliárdos maffia tulajdonában lévő demagógiagyar, az Open Society Foundation elvárásait. Magyarul: Akkor csökken a korrupció, ha a világot irányítani akaró, korrumpáló szervezetnek engedelmeskedünk.😡😡😡
Pelso j.
2023. október 06. 13:55
survivor@ Már nagyon régóta hangoztatjátok, hogy mi se fizessünk. Érdekes, ez az álláspontotok sem került meghallgatásra, megfontolásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!