Durva kritikát kapott Kijev egy szövetségestől: „Egy nap alatt lefejezném ezeket az ukrán parancsnokokat”

2023. szeptember 08. 16:41

„Egyáltalán nem készültek fel az ukránok erre az ellentámadásra, ezért pedig súlyos árat fizetnek” – mondta el a véleményét a lengyel tábornok

2023. szeptember 08. 16:41

Pénteken beszámolt arról a Mandiner, hogy mit gondol az amerikai hírszerzés az orosz–ukrán háborúról. Elsősorban azzal foglalkozott az Economist, hogy törhetnek át végre teljesen az ukránok az orosz védelmen.

Véleményem szerint az ukránok nem fogják áttörni az orosz védelem harmadik vonalát, így nem fognak eljutni az Azovi-tengerig”

– erről már Waldemar Skrzypczak tábornok beszélt. 

A Do Rzeczy felületén megjelent cikkben a tábornok nagyon keményen kritizálta az ukrán hadsereget. „A Zaporizzsjában történtekből világosan látszik, hogy az ukránok egyáltalán nem készültek fel erre az offenzívára” – mondta.

Egy nap alatt lefejezném ezeket a parancsnokokat

Waldemar Skrzypczak szerint elkeserítő, hogy három hónapnyi offenzíva után is még mindig sok hibát követnek el az ukránok.

Egy nap alatt lefejezném ezeket a parancsnokokat”

– jelentette ki. A tábornok szerint az ukránok nem fogják elérni a céljukat az ellentámadással, rengeteg katonát fognak veszteni, ezzel pedig a lehetőségeiknek is búcsút inthetnek.

Az ukrán hadsereg legnagyobb hibája

„Hova mindig lecsapsz, hogy szétzúzd az ellenfeled?”– tette fel a kérdést. „Ahol a legsebezhetőbb.” Ezzel szemben a tábornok szerint az ukránok az oroszok legerősebb védelmi vonalat, nevezetesen Zaporizzsját támadták meg. „Ezek amatőr hibák” – jelentette ki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. szeptember 09. 14:27
Waldemar Skrzypczak tábornok messziről, a karosszékből könnyen beszél. A behívott ukrán katonák viszont úgy vannak ezzel, hogy mérlegelik az elpusztulás, vagy megrokkanás lehetőségét. És ha a kockázat túl nagy , akkor legszívesebben nem támadnának. Ez magyarázhatja az állóháború kialakulását, noha rengeteg fegyvert/lőszert kaptak támogatóktól.
backsplash
2023. szeptember 09. 10:04
Még az elsőt sem törték át.
Tehetős Totó
2023. szeptember 09. 05:56
Nem tudni magyar, pán táborznik? Akarom mondani félreszerkesztő úr!
chief Bromden
2023. szeptember 08. 19:16
Kaphatták az ukázt, hogy mit kell csinálniuk. Egy a lényeg pörögjön a fegyver biznisz, sorban álljanak a vevők. Ki is tört a fegyvervásárlási láz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!