Szlovén áradások: figyelmeztetést adott ki a konzuli szolgálat a magyaroknak

2023. augusztus 04. 22:33

A fejlemények miatt a szlovén meteorológiai szolgálat vörös riasztást rendelt el szombat éjszakáig az országban.

2023. augusztus 04. 22:33

A tegnap éjszakai viharok következtében több helyen is áradások alakultak ki az országban és csapadékra az elkövetkezendő napokban is számítani lehet – írta a külügyminisztérium konzuli szolgálata

A legsúlyosabb a helyzet a turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű észak-nyugati országrészben (Škofja Loka, Komenda, Idrija) a hegyvidéki területeken,

de több korlátozásra és lezárásra lehet számítani az autópályákon és főutakon is. A fejlemények miatt a szlovén meteorológiai szolgálat vörös riasztást rendelt el szombat éjszakáig az országban.

Ezt is ajánljuk a témában

A szlovén hatóságok a jelenleg a Szlovén Köztársaságban tartózkodó külföldi állampolgárokat arra kérik, hogy haladéktalanul hagyják el a veszélyeztetett területeket, különösen a folyók és más víztestek környékét. Mindenkinek, aki a következő napokban Szlovéniába szeretne utazni, javasolják, hogy rendszeresen ellenőrizzék az ország helyzetét és a közúti közlekedési viszonyokat, mert azok nagyon gyorsan romlanak. 

Az A1 autópálya bizonyos szakaszai, pl. Ljubljana és Maribor között, továbbra is zárva vannak, nagy a torlódás. Ha tehetik, ebbe az irányba ne induljanak el. Nem javasoljuk kerülőutak a használatát, mivel ezeket is érinthetik az áradások. Ezért a konzuli szolgálat

az alábbi alternatív útvonaljavaslatot tette:  Ljubljana-Krško- Kozje- Šentjur- Dramlje, vagy Ljubljanából Zágráb irányába, és onnan tovább Magyarország felé.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Jure Makovec / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falióra tábornok
2023. augusztus 04. 23:04
robotyne környékén forró a pite
Jack Reynor
2023. augusztus 04. 22:52
kimaradt a címből a brutális bréking nyúz hoppá
kislaci-2
2023. augusztus 04. 22:49
fussatok a balaton felé
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!