Elképesztő pusztítást végzett az ítéletidő Szlovéniában

2023. augusztus 04. 21:38

Újabb felvételeken láthatók az elárasztott városok

2023. augusztus 04. 21:38

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, péntekre virradóra hatalmas árvíz csapott le Szlovéniára az előző esti viharok következtében. A szlovén tv legfrissebb légi felvételei mutatják, hogyan fest az árvízzel borított  Škofja Loko település. 

Az ítéletidő miatt már három ember vesztette életét: egy szlovén nő a központi Kamnik városban, két holland állampolgár pedig Kranj város közelében, egy hegyvidéki területen. A hirtelen jött esőzés miatt több helyen is fölcsuszamlások is alakultak ki, amelyek komoly fennakadások okoztak mind a közúti, mind a vasúti forgalomban. Az alábbi videón éppen egy ilyen földcsuszamlás tekinthető meg:

Az országban már júliusban is több nagy vihar pusztított, egy ember életét vesztette, és jelentős károk keletkeztek az épületekben, autókban és a mezőgazdaságban, több tízezren pedig áram nélkül maradtak. A héten Észak-Szlovénián óránként 107 kilométeres sebességgel már egy tornádó is végigsöpört, amely házak tetejét vitte magával, és villanyvezetékeket, fákat döntött ki.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. augusztus 05. 03:58
Már megint a túlzó melodrámázás.
Galsó Atya
2023. augusztus 04. 23:41
De mi az a fölcsuszamlás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!