Guardian: Soros alapítványának visszavonulása Európából „lekapcsolhatja a villanyt” az emberi jogok terén

2023. augusztus 21. 12:49

A Guardian cikke szerint Kelet-Európában „a korlátlan alapfinanszírozás lehetőségei korlátozottak” a civilek számára.

2023. augusztus 21. 12:49

A brit napilap arról ír, hogy a demokrácia és az emberi jogok támogatásáról ismert milliárdos „filantróp Soros György örökségét kihívások érik”, mivel a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) bejelentette, hogy

 2024-től csökkenti tevékenységét az EU-ban.

Hozzátették, ez a döntés a növekvő tekintélyelvűség miatt hatással lehet a kedvezményezettekre. A lépés egy stratégiai átalakítást követ, amely elbocsátásokhoz és a központok leépítéséhez vezet, különösen Európában. mint ismert, az OSF jelentős szerepet játszott az európai nem kormányzati szervezetek, a független média és az emberi jogi kezdeményezések támogatásában. 

Aggódnak Kelet-Európában

A Guardian felidézte, hogy Soros György, a magyar bevándorló, aki a Wall Street-en szerzett vagyont, vagyonát a „nyílt társadalom” koncepciójának előmozdítására fordította. Fia, Alex Soros most az Alapítványok elnöke, és arra törekszik, hogy a hangsúlyt és a forrásokat a hatásosabb támogatások irányába terelje.

 Ez a lépés aggodalmat keltett az európai támogatottak körében, különösen Kelet-Európában, ahol 

a korlátlan alapfinanszírozás lehetőségei korlátozottak

 – húzták alá

Emlékeztettek, Az OSF 2018-as távozása Magyarországról az Orbán Viktor kormánya által gyakorolt politikai nyomás miatt fordulópontot jelentett. A múlt héten Orbán Balázs, a magyar
miniszterelnök politikai igazgatója az X közösségi hálózaton közzétett egy üzenetet, amelyben a Nyílt Társadalom Alapítványt „Soros-birodalomnak” nevezte. „Csak akkor hisszük el igazán, hogy a
megszálló csapatok elhagyják a kontinenst, ha az utolsó Soros-katona is elhagyta Európát és Magyarországot” – fogalmazott a magyar miniszterelnök politikai igazgatója.

„A kihívások ellenére a demokrácia és az emberi jogok szószólói továbbra is elkötelezettek Soros elképzelése mellett” 

– írta a Guardian.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Soros György és fia. Fotó: Alexander Soros Facebook-oldala

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 22. 12:12
" Reszelő Aladár 2023. augusztus 22. 06:57 Szóval az van, hogy rájöttek, hogy elég a megfelelő döntéshozókat meglobbizni (=megfizetni), egy csomó agymosott amúgy is az ügyhöz való hűség miatt tolja az agendát. De a lényeg az, hogy ami eddig az ő zsebükből ment, azt már közpénzből megy. " A zsebükben is egyébként brit, indonéz, orosz, filippinó és magyar emberek pénze volt (meg még akik nem jutnak eszembe). Ráadásul egyszer ki kellene számolni valaki hozzáértőnek, hogy mikor gyuri bácsi megshortolta az angol fontot, akkor az ő egymilliárdos szakítása mennyibe került a 60 millió körüli britnek. Attól tartok, olyan ez, mint amikor a kardánboxban tartott 300 forintnyi apróért verik be a kocsit ablakát (50e és felette a kár) ....
optimiska-2
2023. augusztus 22. 08:30
Ezt úgy kell érteni, hogy ha Sorosnak elfogy a pénze, nem lesznek jogaink. Tehát a zsebét mindig tömve kell tartani. Akár a mi pénzünket is elfogadja mert tudjuk, nincs szaga.
Reszelő Aladár
2023. augusztus 22. 06:57
Szóval az van, hogy rájöttek, hogy elég a megfelelő döntéshozókat meglobbizni (=megfizetni), egy csomó agymosott amúgy is az ügyhöz való hűség miatt tolja az agendát. De a lényeg az, hogy ami eddig az ő zsebükből ment, azt már közpénzből megy. És nekünk mint közbek ehhez semmi közünk.
Voloka
2023. augusztus 22. 06:50
Na most ez komoly? Ez a sátán, meg a fattya, Európában az emberei jogok egyedüli védelmezője?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!