Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Zelenszkij: Ukrajna képes győzelmet aratni

2023. július 28. 17:18

Az ukrán elnök azt is elmondta, miért van annyira szüksége Ukrajnának a biztonságra és a békére.

2023. július 28. 17:18
null

Ukrajna képes és kell is, hogy olyan győzelmet arasson, amely tartósan visszatartja Oroszországot egy újabb agressziótól – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház előtti téren elmondott beszédében.

„Ma ünnepeljük az államiság napját, az egész országra kiterjedő háború kezdete óta másodszor. Mindenki azt szeretné,

ha jövőre is ugyanígy ünnepelnénk ezt a napot: szabad fővárosban, de győzelemmel”

– hangoztatta az államfő. „Nem hisszük, hogy az orosz megszállók azután sem akarnak majd agresszióval visszatérni hozzánk, hogy kiűzzük az egész területünkről, de Ukrajna győzelme lehet és kell is, hogy olyan legyen, amelynek köszönhetően az ellenség visszatérési kísérlete nem haladja meg az ilyen terveket dédelgető őrültek beteges fantáziáját” – szögezte le.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukrán államiság kérdése

Szavai szerint éppen az államiság a válasz arra, miért van annyira szüksége Ukrajnának a biztonságra és a békére. Az államiság olyasmi, amit nehéz megvédeni, de még nehezebb visszaszerezni, ha elvész. Ez soha nem adatik meg magától, hanem az országnak végzett szolgálat és munka eredménye. Az államiság egyeseknek csak pénzkereseti lehetőséget vagy ambíciói elérését, hatalomra törekvést jelent, mások, az erősek és tiszták számára viszont az erős államiság

a végső áldozatot jelenti, életüket adják érte, mint hőseink mindannyiunkért, Ukrajna szabadságáért”

– fejtette ki Zelenszkij.

Az eseményen – amelyet az ukrán televíziók élőben közvetítettek – jelen volt mások mellett Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Ruszlan Sztefancsuk házelnök, Denisz Smihal miniszterelnök, Olekszij Reznyikov védelmi miniszter, Ihor Klimenko belügyminiszter, Kirilo Budanov, a katonai hírszerzés főnöke, Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára és Andrij Jermak, az elnöki iroda vezetője is.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Doug Mills / POOL / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. július 31. 13:52
számtalanszor!
Csigorin
2023. július 28. 21:09
nevetseges lenne ha emiatt a megaloman idiota miatt nem halna ki egy egesz orszag
Gasztronauta
2023. július 28. 20:24
Álmodj királylany!
gyaloggos
2023. július 28. 20:18
NA, ezt nem hiszi el senki! "Zelenszkij: Ukrajna képes győzelmet aratni" MEGJEGYZEM rögtön, hogy tényleg minden várhatót felülmúlt az ukrán hadsereg az oroszok ellenében, senki nem gondolta több, mint egy évvel ezelőtt, hogy ennyire kiegyensúlyozott lehet ez a háború. AZ UKRÁN győzelem azonban totálisan kizárt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!