Nincs is semmi látnivaló: lezárták a nyomozást a Fehér Házban talált kokain ügyében

2023. július 13. 18:51

Az egygrammnyi kokaint tartalmazó tasakot július 2-án találták meg a Fehér Ház nyugati szárnyának bejárata közelében.

2023. július 13. 18:51

Eredménytelenül zárult az amerikai titkosszolgálat nyomozása a Fehér Házban július elején talált kokain ügyében – közölte az elnöki hivatal őrizetét ellátó hatóság csütörtökön. A titkosszolgálat (Secret Service) közleményt adott ki, miszerint lezárult a nyomozást, amely a fizikai bizonyíték hiányában nem tudta megállapítani, hogy kitől származott a kábítószer. Az egygrammnyi kokaint tartalmazó tasakot július 2-án találták meg a Fehér Ház nyugati szárnyának bejárata közelében, egy tárolóban, amely személyes elektronikai eszközök átmeneti megőrzésére szolgál.

Ezt is ajánljuk a témában

A közlemény szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) laboratóriuma szerdán juttatta el a titkosszolgálathoz a tasakról vett minták vizsgálati eredményét, de sem használható ujjlenyomatot, sem személyazonosság megállapításához elegendő DNS-mintát nem találtak. A hatóság egy több száz nevet tartalmazó listát állított össze azokról, akiknek hozzáférése volt a területhez, ahol a kábítószert megtalálták, és módszeresen áttekintette a biztonsági rendszereket és minden jegyzőkönyvet több napra visszamenőleg.

A titkosszolgálat azt is közölte, hogy csütörtökön a Kongresszus képviselőit is tájékoztatták az nyomozás eredménytelen lezárásáról. A Fehér Házban talált kokain esete komoly politikai vitát váltott ki az amerikai politikában. Az elnöki hivatal azt hangsúlyozta, hogy az incidens idején Joe Biden és családja nem tartózkodott az épületben, miközben a republikánusok egy része arról a meggyőződéséről beszélt, hogy az adminisztrációnak nem érdeke, hogy megtalálja a személyt, aki a kábítószert bevitte a Fehér Házba.

(MTI)

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP


 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 16. 13:38
Rafogtak....hogy porcukor....
Silcon
2023. július 14. 18:54
- Igaz, hogy kokainproblémákkal (az eredetiben: marihuána) küzdenek Vietnámban? - Nincs itt semmi probléma, jut mindenkinek! Jóóó reggelt Vietnááám!
powerage
2023. július 14. 12:26
Azzal, hogy a titkosszolgálat lezárta a nyomozást és nem találta meg a tettest, gyakorlatilag beismerték, hogy megtalálták a tettest.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 14. 00:20
⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣟⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡟⡁⠾⣙⣛⣭⣷⣿⣽⣽⣿⣷⣄⠻⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠿⣿⣿⣿⣿⣿⠑⠁⠀⣰⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣯⣿⠇⢻⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠋⠁⠀⠀⠈⣿⣿⡏⠀⠁⣤⢻⣿⡥⣆⡾⠛⣻⣷⣧⣌⡄⣸⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡟⠛⠀⠀⠀⠆⠀⢾⣿⡇⠀⠀⠀⠺⠟⠞⠉⠁⠀⠀⠀⠁⠐⠓⠚⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀⠀⢠⠀⡇⢸⠆⣾⣿⡇⠃⠁⣀⣼⡇⠀⠀⠀⠀⢀⡄⠀⠀⠀⠀⣸⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡆⢀⣜⣿⠹⢿⠀⢿⣿⣷⠀⠀⣿⣿⣿⣷⣤⠄⠀⢌⠫⠄⢠⢠⢰⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡇⢠⡝⣵⢾⢃⠀⠘⡿⢛⡥⠒⡈⣿⣿⣟⠁⠾⠶⠄⠀⠄⠀⠃⣼⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡇⣎⢓⢚⢺⣿⡓⢠⠲⠏⠁⠂⠱⣿⣿⣿⣴⣦⣤⡀⠠⠀⡀⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠇⣀⣤⣼⠘⢲⢿⡷⠀⠀⠀⠳⣄⠨⠉⠟⠟⢿⣿⡍⠀⠘⣡⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡟⠁⠘⠛⣫⣷⡿⠃⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠙⣷⣄⠀⠀⠀⠀⠀⠠⣴⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠋⠀⠀⠠⠀⢁⠛⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⣿⣷⣄⠀⠀⣴⡄⠹⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⣿⣿⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠘⠟⠉⠀⠀⠈⢇⠀⠀⠨⣛⠿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⡿⠃⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⣟⠀⠀⠀⢈⠀⠀⠊⠊⣵⣨⠻⢿⣿ ⣿⡿⠋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠐⠀⠀⠀⣆⠀⠈⠄⠘⡇⠀⠀⢻ ⣿⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⣄⠀⠠⣠⠄⠀⠀⢸ ⡟⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⢇⠂⠀⢁⠀⠀⠀⢸ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠊⡇⠂⠈⢷⠀⠀⢸
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!