Műholdfelvételek bizonyítják, hogy gigantikus támaszpontot hoztak létre a wagneresek Belaruszban

2023. július 23. 07:53

Jelenleg körülbelül 20 ezer zsoldos tartózkodhat Fehéroroszországban.

2023. július 23. 07:53
null

Amint arról lapunk is beszámolt, a június 24-i sikertelen lázadási kísérlet után nemcsak Jevgenyij Prigozsin, hanem a Wagner-csoport megmaradt része is Belaruszba távozhatott. Bár a vezető azóta minden valószínűség szerint elhagyta a válság megoldását segítő Aljakszandr Lukasenka országát, fegyveresei maradtak, és a minap napvilágra került felvételek szerint komoly katonai bázisokat építettek ki.

A műholdképeket a fehérorosz ellenzéki Hajun publikálta, ezeken az látszik, hogy a Wagner csoport birtokba vett egy épületkomplexumot a Fehéroroszország központi részén található Cel település mellett. 

Jelenleg körülbelül 20 ezer Wagner-zsoldos van Fehéroroszország területén vagy tart az országba Ukrajnából és Oroszországból. Jelenlétük komoly diplomáciai konfliktust kavart és félelmet keltett a szomszédos lengyelekben, és Németországban is.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sejobb-sebal
2023. július 23. 22:30
"elhagyta a válság megoldását segítő Aljakszandr Lukasenka országát" Ez jó hír! Lukasenka segít hazakergetni a ruszkikat Ukrajnából?
Akitlosz
2023. július 23. 18:30
Sok sikert! Még sok ezer wagneros van otthon eltávozáson pihenni.
templar62
2023. július 23. 16:26
Figyelem elterelés ? Fedő sztori
kaffogó hebrencs
2023. július 23. 09:45
Felnőtt emberek, azt csinálnak, amit akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!