A lengyel határnál gyakorlatozó Wagner-zsoldosok híre Berlinig is elért, itt a németek válasza

2023. július 21. 19:52

„Amennyiben a lengyel barátainknak támogatásra van szükségük, ha a legrosszabbra fordul a helyzet, megkapják" – mondta a német védelmi miniszter.

2023. július 21. 19:52
Boris Pistorius.

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy sajtóértesülések szerint a Wagner-csoport a fehérorosz hadsereggel együtt a lengyel határ szomszédságában fekvő Breszt városa melletti terepen gyakorlatozik.

Németország megígérte, hogy támogatja NATO-szövetségesét, Lengyelországot

keleti szárnyának megvédésében, abban az esetben, ha a szomszédos Belaruszban a Wagner-harcosok támadást indítanának ellenük – írta meg a CNN.

Boris Pistorius német védelmi miniszter egy pénteki prágai sajtótájékoztatón arra a kérdésre válaszolt, hogy Németországot aggasztja-e a Wagner-csoport beloruszi jelenléte, és egy esetleges támadás lehetősége  a lengyel határ mentén. „Amennyiben a lengyel barátainknak támogatásra van szükségük, ha a legrosszabbra fordul a helyzet, megkapják" – válaszolt a német védelmi miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FABIAN SOMMER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondiner
2023. július 25. 00:44
És mivel fognak segíteni? Az évente maximum 40 Leopard gyártásával - amit már vagy tíz évre előre eladtak? :D Hülye németek, német hülyék - (Gyalog Galopp nyomán)
vamonos
2023. július 22. 19:06
Mégis miért akarná a Wagner megtámadni Lengyelországot? És főleg mivel, amikor a fegyverkészleteiket az oroszoknak adták. 🤔
Kormánypárti2
2023. július 22. 08:38
De a németek vótak má ott "segíteni"!
Medici
2023. július 22. 08:23
Azt elhiszem, hogy Berlinben irritálón hangzik Wagner: "Istenek alkonya". A vezér-és kancellár kedvence volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!