Kilométeres katonai konvoj halad a Wagner-csoport fehéroroszországi székhelye felé

2023. július 18. 14:44

Belarusz ellenzékiek szerint ez már a negyedik olyan konvoj, amely az orosz zsoldosbrigád harcosait szállítja Fehéroroszország területére.

2023. július 18. 14:44
null

Hatalmas, mintegy 80 járműből álló konvoj halad jelenleg végig Fehéroroszország területén, az eszközök a Wagner csoport tulajdonába tartoznak és Cel település felé tartanak – állítják mindezt Twitteren az egyik fehérorosz ellenzéki aktivistacsoport, a Hajun Project aktivistái, vette észre a Portfolio.

Az aktivisták szerint a konvoj nagyjából öt kilométer hosszú, és kizárólag a donyecki és a luhanszki népköztársaság rendszámait viselő katonai szállítójárművekből – UAZ terepjárók, Kamaz és Ural teherautók, Buhankák és PAZ autóbuszok – áll, páncélozott és nehézfegyverekkel felszerelt járművek nincsenek köztük.

A Hajun információi szerint a konvoj jelenleg a fehérorosz Cel falu felé tart, ahol a Wagner csoport sátortábort hozott létre pár napja. Szerintük ez már a negyedik olyan konvoj, amely az orosz zsoldosbrigád harcosait szállítja Fehéroroszország területére.

Ismert:  a zsoldoscsoport a június 24-i, máig tisztázatlan „Prigozsin-puccs” bukása után helyezte át tevékenységét Belaruszba.

Nyitókép: Twitter

 

 

 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. július 18. 17:12
Ciril betűs a térkép : a cél állomás neve : Vaze .
Lombi
2023. július 18. 15:52
Csokikezelés megoldva az oldalon. Kivették a "bejelentkezve marad" lehetőséget. Akkor ez kész is. :))))
Akitlosz
2023. július 18. 15:32
A Wagner csoport átadta a fegyverzetét az orosz hadseregnek. 2000 páncélost és löveget, 20 000 kézi fegyvert és 2500 tonna lőszert. Ezek csak szállítójárművek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!