Lukasenka: Szükségünk van atomfegyverre

2023. július 01. 22:44

A fehérorosz elnök szerint az ellenség nem fogja betenni a lábát az országba, amíg náluk vannak a robbanótöltetek.

2023. július 01. 22:44
null

Az orosz atomfegyverek Belaruszba telepítéséről is beszélt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az ország függetlenség napja alkalmából tartott beszédében – írta a Reuters. Lukasenka azt mondta, biztos benne, hogy soha nem kell majd bevetniük az Oroszországból érkező atomfegyvereket, ugyanakkor megjegyezte, muszáj, hogy Belarusznak is legyen atomfegyvere. Azt is elmondta, hogy:

„Biztonságos helyen kell tartani őket, és az ellenség nem fogja betenni a lábát a földünkre, amíg nálunk vannak” – mondta.

Vlagyimir Putyin orosz elnök június közepén erősítette meg hivatalosan is, hogy már leszállítottak orosz taktikai nukleáris robbanófejeket a szoros szövetséges Belarusznak.

Amerikai atom kerül Lengyelországba? Az USA kikerülte a kérdést

A lengyelek rákérdeztek, a Fehér Ház nem kommentálta.

***

 

Nyitókép: Handout / Belarusian presidential press service / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 04. 10:31
Lukasenka méltó a tiszteletre ...józan....
tartarossz.blog
2023. július 02. 15:47
A népi Korea is példa rá, már rég felfalták volna az államukat a gonosz kapzsitalisták valami puccsal, ha Kim Dzsong Un és a Kim dinasztia nem fegyverezte volna föl magát. Amíg kapzsitalizmus lesz a Földön, addig sajnos ilyen eszközökre is szükség lesz egyes nem kapzsitalista államoknak, hogy önön függetlenségüket katonai elrettentő erejükkel garantálják. A kapzsitalizmus öl ! butít ! és nyomorba dönt!
Zolotarjov
2023. július 02. 13:08
Na ugye..
Galsó Atya
2023. július 02. 07:57
Nekünk is kell. Már tegnap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!