Amerikai atom kerül Lengyelországba? Az USA kikerülte a kérdést

2023. július 01. 08:51

A lengyelek rákérdeztek, a Fehér Ház nem kommentálta.

2023. július 01. 08:51

A Sky News arról ír, hogy a Fehér Ház nem kommentálta a feltételezéseket, miszerint szerint a lengyel miniszterelnök arra kérte az Amerikát, hogy állomásoztasson nukleáris fegyvereket az országában. Hozzátették: John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács kommunikációs koordinátora egy korábbi sajtótájékoztatón tért ki a témába vágó kérdséek elől – arről Marek Walkuski, a Lengyel Rádió fehér házi tudósítója beszélt.

Hangsúlyozzák: az orosz portálok arról tudósítanak, hogy

Mateusz Morawiecki kijelentette: országa szívesen fogadná be az amerikai nukleáris fegyvereket,

miután az oroszok Belaruszban állomásoztatják saját atomarzenáljuk egy részét.

***

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. július 01. 13:32
Lengyel barátainkat óvatosságra inteném, ök bármit csinálnak történelmileg, többnyire ráfáznak. A lengyeleknek lehet, hogy a szívük a helyén van, mert az oroszokat gyülölik, tehát az érzelmeik szerint cselekszenek. De az eszük az nincs egészen a helyén. Szegény lengyelek, nem látják hogy egy világháború öket sodorná el elöször. A legveszélyesebb helyen laknak. Én sajnálom a lengyeleket, de meg is értem öket bizonyos fokig. A szovjetek nagyon szemetek voltak hozzájuk, ezt nehéz megemészteni. Morawieczki szavaiból azt veszem ki, hogy ö annyira szeretné, hogy az oroszok pusztuljanak, hogy az sem bánja, ha Lengyelország is kárvallott lesz. Nohát lengyel-magyar barátság ide vagy oda, ezt a hozzáállást nem lehet, nem szabad támogatni. De ha a világ, - köztük a lengyelek is -, a náciknak, a történelem leggonoszabbjainak úgy-ahogy meg tudott bocsátani, akkor a szovjeteknek is, - és az oroszoknak is a mostani háború miatt -, egyszer majd meg kell tudni bocsájtani. Mi lenne, ha mi magyarok még mindig utálnánk a tatárokat, és arra építenénk a külpolitikánkat, mégha elvileg okunk is volna rá. Nézzük úgy a dolgot, hogy a gyülölet, - minthogy lelki eröforrásokat vesz igénybe -, kapacitást igényel, aminek korlátai vannak. Egy nép nem utálhat "erön felül" más népeket. Meg kell békélni. Ma a lengyelek abban a helyzetben vannak, hogy ha kiegyeznének, baráti kapcsolatokat építenének ki úgy a németekkel, mint az oroszokkal (ez most momentán persze nem aktuális), akkor földrajzilag Európa legkedvezöbb helyzetben lévö országává válhatnának. A modern technika jön a németektöl, az energia jön az orszoktól. Mit kivánhat ennél ideálisabbat egy nép. A lengyelek sajnos nem tudnak túlemelkedeni az érzelmi szinten. Úgy elbeszélgetnék erröl Morawieckivel, föleg azért, mert nem értem öket... A gyülölet önsorsrontó, ezt meg kellene érteniük.
istvanpeter
2023. július 01. 13:03
A jó kurva életbe bele! Úgy látszik, hogy a háttérhatalom még az atomháborút is vállalja és éppen ennek révén akarja a negyedére csökkenteni az emberiség létszámát.
remi
2023. július 01. 12:49
És mi a hír? Az atomfegyverek tárolására és kilövésére alkalmas, pár óra alatt átszerelhető és feltölthető infrastruktúra (AEGIS-ASHORE) már rég ott van a polyákoknál meg a szőröstalpúaknál. Nem mellesleg egy lyukas kabátgombba se fogadnék, hogy ezeken a telephelyeken nincsenek már ott a nukifejű tomahawkok is, csak a vetőcsöveket kell nagyobbra cserélni, ami pár óra max. Szóval mi a hír?
masikhozzaszolo
2023. július 01. 12:36
Ó, ne má'! Ahol amerikai támaszpont van, ott a fogadó ország ugyan nem ellenőrzi, mit tart ott Amerika. Kínzóbörtönt, atomot, kiskacsát Lengyelországba (amelyik fürdik, annak az anyját).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!