Keményen megtámadta az ENSZ jogvédőnőjét az LMBTQ-mozgalom, mert nem transzpárti

2023. július 09. 12:52

A migránsnők európai szervezete viszont kiállt mellette, összezörrenve az LMBTQ-szervezetekkel.

2023. július 09. 12:52
Reem Alsalem ENSZ-rapportőr
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Megtámadták LMBTQ-szervezetek Reem Alsalemet, az ENSZ jordániai származású jelentéstevőjét, akinek területe a nők elleni erőszak, amiért ellenzi a „gender self ID” elképzelését, azaz azt a elképzelést, miszerint ha egy férfi nőnek vagy egy nő férfinak érzi magát (transznemű), akkor ezt mindenkinek el kell fogadnia, és az érzés szerinti nemnek kellene szerepelnie a jogi dokumentumaiban, mindenféle orvosi beavatkozás („nemváltó műtét”) nélkül is. Az LMBTQ-szervezetek azt szeretnék, ha az ENSZ kirúgná a jogvédőt.

Alsalem legfőbb bűne, hogy kiállt a transzmozgalommal egyet nem értő nők szólásszabadságáért genderügyekben, ellenezve az ilyen feministák és más nők megfélemlítését, valamint ellenezte a skót kormány gendertörvényét, ami szerint pusztán deklarálnia kell egy férfinak, hogy ő nő, és akkor nőként kezelik.

A konfliktus évek óta tart a feministák transzkritikus szárnya, illetve a transzmozgalom és támogatói között, a feministák ugyanis azt gondolják, hogy a magukat nőnek mondó férfiak (transzneműek) a feminista mozgalom eredményeit támadják, a nem pedig nem érzés, hanem biológia kérdése.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A Sexual Rights Initiative nevű szervezet például még februári közleményében „károsnak” nevezte Alsalem álláspontját, amit szerinte „aláássa a bevett emberi jogi mércéket”. A szélsőbaloldali Association for Women's Rights in Development (AWID) feminista szervezet szerint Alsalem nőértelmezése szembemegy a nem „feminista és tudományos” értelmezésének, ami szerintük azt igazolja, hogy a nem „társadalmi konstrukció”. Az AWID progresszív, interszekcionista szervezet. Közleményükhez 550 szervezet csatlakozott.

Feministák egy csoportja azonban aláírásgyűjtést tartott Alsalem mellett, a Sex Matters (A nem számít) szervezet június 23-ig 2600 aláírást gyűjtött össze mellette, amit Alsalem megköszönt. Emellett a European Network of Migrant Women (Migráns Nők Európai Szervezete) kezdeményezésére 800 nőjogi szervezet küldött levelet az ENSZ-nek, azt kérve, Alsalem tölthesse ki mandátumát, három évre szól 2021-es kinevezésétől kezdve, azaz 2024-ben járna le.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 12. 10:58
Nyugaton a diktatúra kiterjed kötelező buzipártinak lenni .
syphax-2
2023. július 10. 06:38
Ezek az ilyen-olyan-amolyan HÉTPRÓBÁS PERVERZEK ÉS PEDERASZTÁK ELŐBB UTÓBB KIKAPARJÁK EGYMÁS SZEMÉT..csak ki kell várni. Mind erre és mindenre sor kerül--ami törvényszerűen következik ezekből az erőszakosan betegesen hajszolt FERTŐKBŐL ÉS MOCSOKSÁGOKBÓL....
anonymtalan2
2023. július 09. 16:00
Igazából a transz aktivisták az ultra szexisták, ha valaki véletlenül is mutat egyetlen egyszer valami nem stereotip nemére utaló viselkedést, akkor mindjárt transznak nyilvánítják ki.
starmind
2023. július 09. 15:31
A cél, hogy olyan kérdésekről szóljon a diskurzus, ami teljesen elszakít a valóságtól. Abszolút szűrreális, hogy egy feministát támadnak az LMBTQ+p aktivisták és nekünk a két szar közül a "a kevésbé szar" mellett "kell" kiállni. Pedig mindkettő kikába való társadalmilag káros eszme: a közpolitikai diskurzusba vissza kell csempészni a keresztény alapértékeket, hogy már a felvetett kérdéseket is a keresztény európai eszmevilághoz mérhessük. Az abban foglalt sarokpontok bűnösnek mondott világok pedig ne lehessenek vita vagy valódi diskurzus tárgyai, mert borzalmas destrukciót hajtanak létre a viláhunkban. Lásd a marxista vagy a náci ideológiákat, illetve itt van most a woke, a gender, az lmbtq+p a feminizmus, a pro choice és sorolhatnám az életellenes halálkultuszokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!