Transz aktivisták próbálták ellehetetleníteni Izraelben a gyermekek nemváltását ellenző szerzőt

2023. június 05. 12:39

„Megfenyegették a két nagyobb tel-avivi helyszínt, hogy mondják le az előadásomat” – tweetelte Abigail Shrier.

2023. június 05. 12:39
null

Transzaktivisták akarták megakadályozni Abigail Shrier amerikai újságíró előadását, amellyel a 2020-ban megjelent Visszafordíthatatlan károk”című könyvének héber nyelvű fordítását népszerűsítette volna – olvasható a jns.org portálon. Sella Meir, a héber kiadó először a ZOA House kulturális központban akarta megtartani a könyvbemutatót, majd áthelyezte a Social Space-be, egy másik tel-avivi helyszínre, majd végül Tel-Aviv keleti határán fekvő kisebb Ramat Gan városában tudták megtartani a rendezvényt.

és azzal fenyegetőztek, hogy bojkottálják ezeket a helyszíneket az egész PRIDE-hónap [június] alatt, ha megengedik, hogy beszéljek” – tweetelte Shrier május 30-án. Több százan vettek jegyet, és száz embert kellett elküldeni a kisebb helyszín miatt, mondta. Bár a héber kiadó megpróbálta titokban tartani a Ramat Gan-i helyszínt,

az aktivisták felfedezték, és kint tiltakoztak.

„A résztvevőknek több száz feldühödött tüntető tömegén kellett keresztülmenniük, akik sikoltoztak, dudáltak és doboltak. A résztvevők tudták, hogy odabent zavargások lehetnek, és azok is voltak” – mondta Shrier.

Shrier könyvét itthon az MCC Press adta ki. Írtunk róla recenziót. A szerzőnek a könyv kiadásával és terjesztésével is meggyűlt a baja, a transz aktivisták mindkettőt megpróbálták megakadályozni.

Nyitókép: Facebook

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik