Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Ceglédi: Baloldali, liberális, zöld politikusok ünneplik az emberölést

2023. július 10. 08:36

A kazettás bombák kapcsán akadt ki a publicista.

2023. július 10. 08:36

Ceglédi Zoltán publicista a közösségi oldalán reagált a hírre, hogy az Amerikából Ukrajnába küldött kazettás bombákkal „nagyon hatékonyan lehet a lövészárokból az ellenséget kifüstölni”. Mint ismertette, „valójában persze ez a miskulancia nem füstöt csinál, (...) hanem 

alkalmasint száznál is több lövedéket köp ki magából, amivel iszonyú pusztítást végez, tehát embereket öl”.

„Ezer szóképünk van arra, amit a katonák a csatamezőn egymással csinálnak”

Majd azzal folytatta, „nagyon praktikus eufemizmusa ez a háborús tudósítói nyelvnek. Ezer szóképünk van arra, amit a katonák a csatamezőn egymással csinálnak, hogyan veszik el a másik életét. Képzeljük el ugyanakkor, ha mostantól a politikai korrektség része lenne, hogy az emberölést célzó háborús cselekményeket így is kellene hívni. Embert ölünk” – írta.

Ezután Ceglédi felidézte az orosz elnök kijelentése, mely szerint a haderőfejlesztések révén

„hatékonyabb orosz emberölésekre számíthatunk a jövőben,

 de az ukrán fél a nyugati haditámogatásoknak köszönhetően szintén sokkal több embert fog rövidesen megölni”

Mindezután a publicista emlékeztett Bahmutra, melynek oda-vissza elfoglalása során impozáns mennyiségben öltek meg huszonéves fiatalembereket.”

 „Gyil-kol-junk! Gyil-kol-junk!”

Ceglédi idézte Dmitrij Medvegyevet, aki Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett videóüzenetében leszögezte,

„az emberek megölésében a nyugat soha nem lesz olyan professzionális, mint Moszkva”.

De arra a képre is felhívta a figyelmet, ami eközben az Európai Parlamentbe látogató Zelenszkij elnököt fogadta az ülésteremben. „»Gyil-kol-junk! Gyil-kol-junk!« – skandálták a képviselők. A frakciók szónokai egymás után biztosították az ukrán vezetőt, hogy az európai értékeket leszakadt végtagokban, spriccelő artériás vérben, földre omló belekben mérik” – fogalmazott naturálisan Ceglédi Zoltán.

Az egykori politikai tanácsadó gondolatait azzal zárta, hogy 

 „a baloldali, liberális, zöld politikusok ünneplik az emberölést, és sértődnek meg bármiféle békevágyon”. 

„Nincsenek már virággyerekek, nincsenek háborúellenes koncertek, nincsenek békejellel utcára vonuló, pulóveres egyetemisták. Márpedig ha az mindenkinek rendben van, hogy háborúzunk, akkor háborúzni fogunk. Mármint: embereket ölni” – húza alá Ceglédi.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: Ceglédi Zoltán Facebook-oldala

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 20. 17:13
..................................................................
Megtalálta
2023. július 10. 12:02
"Ceglédi Zoltán publicista a közösségi oldalán reagált a hírre, hogy az Amerikából Ukrajnába küldött kazettás bombákkal 'nagyon hatékonyan lehet a lövészárokból az ellenséget kifüstölni'" - A lövészárkokhoz hagyományos tüzérségi lövedék a jó, amitől összeomlik az árokrendszer. A kazettás lövedék ilyenkor csak akkor halálos, ha épp a fejedre esik. Kazettás lövedék leginkább arra jó, hogy támadó formációba éket verjen.
Ízisz
2023. július 10. 11:56
Z. A neoliberális szekta a háború kimenetelébe szól bele gyakorlatban is, mivel nem kívülállóként állnak hozzá!!! Nem azt mondják, hogy győz majd a jobbik, hanem kizárólagosan csakis az ukránok győzhetnek, mert nekik úgy jó!!! Ez lett megtervezve... Az emberek élete itt semmit sem számít!!!
jebuzita
2023. július 10. 11:04
Hogy is mondta Csörcsil a nácikok elleni háborúban: ha feladom azokat az értéket amikért küzdök, akkor mi különböztet meg a nácikoktól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!