Amerikai elemző: Washingtonnak többet kellett volna tennie a béke érdekében

2023. június 28. 20:14

Az Egyesült Államoknak már hónapokkal ezelőtt abban kellett volna segítséget nyújtania, hogy békemegállapodás szülessen Ukrajnában –  jelentette ki Shea Bradley-Farrell.

2023. június 28. 20:14
null

Az elmúlt 16-17 hónapban Washingtonnak többet kellett volna tennie a béke érdekében az ukrajnai háború kérdésében – jelentette ki Shea Bradley-Farrell amerikai kül- és biztonságpolitikai szakértő, a Washingtonban működő Counterpoint Institute elnöke szerdán.

Az Egyesült Államoknak már hónapokkal ezelőtt abban kellett volna segítséget nyújtania, hogy békemegállapodás szülessen Ukrajnában – tette hozzá az MTI-nek adott értékelésében. Úgy vélte, hogy az oroszországi eseményekre gyakorlatilag nem született amerikai válasz.  Bradley-Farrell kifejtette azt is, hogy Ukrajna elszalasztott egy lehetőséget az orosz erők elleni ellentámadás kiszélesítésében,

miközben a Kremlben átmenetileg zűrzavar keletkezett a múlt hét végén.    

A Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz fegyveres csoport vezetője és Vlagyimir Putyin orosz elnök között a múlt héten elmélyült konfliktus következményeként az orosz államfő szorosabbra vonhatja ellenőrzését a politikai irányítás felett, és a jövőben valószínűleg nem lesz elnéző azokkal szemben, akik megkérdőjelezik a véleményét - tette hozzá Shea Bradley-Farrell, aki a budapesti Alapjogokért Központ nemzetközi kutatója is.

(MTI)

***

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. június 29. 07:53
Ja, a nemzetállami szemszögből, igen. A valóságban a nemzetállamot leuraló fed-es hatalom érdeke és célja eleve a háború. Amíg ezen nem tud változtatni a nemzetállam USA, addig nem tud letérni a "római" útról, ami a bukáshoz vezet.
machet
2023. június 29. 07:04
Miről beszél ez?A háború maga volt az alapcél.Nem szóltak még neki?
herden100
2023. június 29. 06:56
Tényleg???
szürkeSzarvas
2023. június 29. 06:51
Miután a háborút az usai deep state zsidai provokálták ki a Victoria Nudelmann teremtette(!) uki zsici bábkormányon keresztül-a béke kérdését "félretették".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!