Konzervatív és baloldali tüntetők csaptak össze Kaliforniában, mert egy iskolában be akarták illeszteni a Pride-ot az iskolai napokba (VIDEÓK)

2023. június 07. 21:12

A durva összecsapásokról videók is készültek.

2023. június 07. 21:12
null

Verekedés tört ki kedden konzervatív tüntetők egy csoportja és baloldali ellentüntetők között a kaliforniai Glendale-ben egy iskolatanácsi ülés előtt, amelyen a tantervben szereplő LMBT-témákról volt szó, számol be a Breitbart.

Az előzmények közé tartozik, hogy miután a glendale-i iskolatanács úgy döntött, hogy az LMBTQ+ Pride fesztiválokat és ünnepségeket beilleszti a júniusi iskolai napokba, szülők tucatjai vonták ki a diákokat az iskolai oktatás alól – egyes általános iskolákban a tanulóknak csak 40%-a jelent meg június 2-án az órákon.

További dokumentumokból kiderült, hogy a glendale-i tanárok megpróbálták az LMBTQ+ anyagokat és ideológiát más tananyagba is beépíteni.

A Glendale Unified School District épülete előtti tüntetések a nap folyamán viszonylag civilizáltak maradtak. A tüntetők és az ellentüntetők közötti dulakodások este 6 óra után azonban eldurvultak. 

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik