Ukrajna „nagyon-nagyon” gyorsan csatlakozna a NATO-hoz egy ukrán vezető szerint

2023. június 05. 07:18

A politikus felszólította Kínát, hogy ne küldjön hadi felszerelést Oroszországnak.

2023. június 05. 07:18
null

A Politicónak adott interjúban Volodimir Havrylov, ukrán védelmi miniszterhelyettes arról beszélt, hogy Oroszország legyőzése után Ukrajna nagyon gyorsan csatlakozni fog a NATO-hoz. Ezzel megsürgetve a katonai szövetséget az ország NATO-csatlakozási tervének kidolgozásában.

Egy korábbi interjúban a szingapúri Shangri-La Párbeszéd nevű lapnak pedig felszólította Pekinget, hogy ne küldjön katonai szállítmányt Moszkvába. Ugyanakkor azt elismerte, hogy a két keleti ország között elengedhetetlen a normális kereskedelmi tevékenység fenntartása. 

A NATO-csatlakozással kapcsolatban hozzátette:

Kijelentette, a NATO-nak hivatalosan is meg kell erősítenie Ukrajna jelöltségének legitimitását.

Szóba került az is, hogy Kína drónokat küld Oroszországba. A miniszterhelyettes szerint ezek csupán kereskedelmi drónok, de bíznak Pekingben, hogy ígéretükhöz híven nem küldenek Moszkvának katonai drónokat.

„Igen, továbbra is csak szokásos kereskedelmi dolgokat adnak el, hogy támogassák az orosz gazdaságot. Ez rendben van, ez érthető, de reméljük, hogy betartják az ígéreteiket, hogy nem adnak el Oroszországnak fegyvereket, mint Iránnak. Ez fontos” – mondta.

Nyitókép: STR / NurPhoto / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2023. június 06. 11:48
Irgum-burgum legyen nukleáris világégés Zelenszkíj szerint
panir
2023. június 05. 18:44
Felszólitom Kinát hogy küldjön nekem egy városi kici kocit ócón.
Phm045
2023. június 05. 15:17
Ahhoz többeknek lenne egy két keresetlen szava.........
Hohokam
2023. június 05. 14:54
A követelőzős nénikéjüket - sok sikert az ilyen belépéshez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!