Bekérették a magyar ügyvivőt az ukrán külügyminisztériumba

2023. június 09. 17:17

Az ukrán kormány azzal indokolta a döntését, hogy nem kapott tájékoztatást a magyar és orosz fél között folyatott tárgyalásokról.

2023. június 09. 17:17
null

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba a kijevi magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét azzal összefüggésben, hogy Oroszország átadott Magyarországnak tizenegy, kárpátaljai magyar nemzetiségű, ukrán állampolgárságú hadifoglyot – közölte Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő pénteken a Facebookon.

A szóvivő szavai szerint

az ukrán kormány nem kapott tájékoztatást

a magyar és orosz fél között erről folyatott tárgyalásokról, Ukrajna pedig Magyarország miniszterelnök-helyettesének nyilatkozataiból értesült a 11 hadifogoly átszállításáról Magyarországra.

Közölte, hogy Magyarország ügyvivőjét ezért pénteken bekérették az ukrán külügyminisztériumba „érdemi megbeszélésre”. „Az ukrán fél átadta megkeresését, amelyben részletes tájékoztatást kér az ukrán állampolgárokról, továbbá azt, hogy

– tájékoztatott a szóvivő.

Hozzátette, hogy az ügyvivővel folytatott megbeszélésen az ukrán fél külön kiemelte az egyeztetés szükségességét „az olyan kényes kérdésekben, mint a hadifoglyok szabadon bocsátása”. Nyikolenko hangsúlyozta egyúttal, hogy „az ukrán hadifoglyok szabadon bocsátása mindig jó hír”.

(MTI)

***

***

Nyitókép: Pixabay

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. június 10. 16:41
"Bekérették az ukrán külügyminisztériumba a kijevi magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét", hogy a magyar szótárakban a "békés" szó értelmezésére a következő szinonimákat tegyék, méghozzá izibe: hazaáruló, irredenta, gyűlölködő, náci magyar ember. És közben szerényen megsimogatta az ukrán elvtárs az ölében még nyugvó állapotban fekvő, élesre töltött, kibiztosított géppisztolyát.
krampus
2023. június 10. 10:20
Nagy a pofa. Eu es USA penz es fegyver nelkul mar reg nem lenne fosrajna! De szerintem ez hamarosan megvaltozik s akkor majd meglatjuk, milyen picire megy ossze a fosran.
salmonella
2023. június 10. 06:40
"részletes tájékoztatást kér az ukrán állampolgárokról", azaz a családjukon keresztül megfenyegetik őket és visszaviszik erőszakkal a frontra. A besorozottaknak csak meghalni van joguk.
critical man
2023. június 10. 03:41
Szar ügy. Komplett hohol dandárok fogják megadni magukat, és jönnek hozzánk. A magyarok maradnak, a hoholok mennek feltölteni a nyugat-európai alvilág sorait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!