Kárpátaljai származású ukrán hadifoglyokat adhatott át Moszkva Magyarországnak

2023. június 08. 22:59

Sajtóértesülések szerint az Orosz Ortodox Egyház legalább 11 hadifoglyot adott át Magyarországnak.

2023. június 08. 22:59
null

Az Orosz Ortodox Egyház csütörtök este megjelent közleményében arról ír, hogy „őszentsége Kirill moszkvai és összoroszországi pátriárka áldásával, az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére, az ellenségeskedésekben részt vett kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították”.

A tájékoztató szerint az akcióban részt vett a Moszkvai Patriarchátus Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának elnöke, Antal Volokolamszki metropolita és a Moszkva és egész Oroszország pátriárkájának tanácsadója, Nyikolaj Balasov főpap is.

Az Index emellett idézi az RBC Ukrajna médium forrásait, akik úgy tudják, a döntést nem egyeztették Ukrajnával. Az Espresso szerint

az Orosz Ortodox Egyház legalább 11 hadifoglyot adott át Magyarországnak.

Hozzátették, a Szuverén Máltai Lovagrend segélyszervezete lenne az egyik közvetítő.

„Ezek a katonák mind ukrán állampolgárok”

„A hadifoglyok átadása semmiképpen sem Ukrajnával egyeztetve történt, célszerűségét a katonaság »kárpátaljai származásával« magyarázzák. Fontos megérteni, hogy ezek a katonák mind ukrán állampolgárok, ezért

– hívta fel egy bennfentes a figyelmet.

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

***

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2023. június 11. 22:45
Ha magyarok , akkor be vannak zárva az EU-ba, és nem ajánlatos átlépniük a schengeni határokat. Min mérete van a börtönnek, max mérete viszont nincs.
takatist
2023. június 11. 08:59
Kedves lágy lelkű Honfitársaim! Ízlések és pofonok nagyon különbözők, nagyon szépen kérek minden kit , aki véleményt nyílvánit - joga van - De ne ennyire ELVADULTAN. Köszönöm! spectator
hegel
2023. június 09. 23:34
Istenem a jobbszélen egy gyerek még!!!!
Ferer
2023. június 09. 14:50
Nem értem. Magyarország nem szövetségese az oroszoknak. Akkor miért nekünk adnak hadifoglyokat? Tényleg nem tudom ezt megerteni és szerintem ebből diplomáciai botrany is lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!