Menczer Tamás helyretette Ukrajnát és Brüsszelt

2023. június 22. 10:01

Az államtitkár az ukrán nyelvtörvény kapcsán üzent Kijevnek és Brüsszelnek.

2023. június 22. 10:01
null

A magyar kormány felszólítja az ukrán parlamentet, kormányt és Ukrajna elnökét, hogy fejezzék be a magyar kisebbség jogfosztását és a Velencei Bizottság ajánlásának megfelelően adják vissza azokat a jogokat, amelyekkel a magyar közösség korábban rendelkezett – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az államtitkár kiemelte:

egyúttal felszólítják Brüsszelt és a brüsszeli testületeket,

hogy vegyék végre napirendre a magyar kisebbséget sújtó jogfosztást, tegyenek érdemi lépéseket, hogy a korábban meglévő és elvett jogait a magyarság visszakapja.

Ideje lenne egy olyan problémával is foglalkoznia Brüsszelnek, ami rendkívül súlyos és valódi kisebbségvédelmi kérdés – mondta Menczer Tamás.

Kitért az ukrán oktatási törvény, a nyelvtörvény és a kisebbségi törvény

közelmúltban elfogadott módosítására, és rámutatott: jól láthatóan egymásra épülő, átgondolt intézkedésekről van szó, amelyek teljes mértékben ellentétesek a kétoldalú szerződésekkel, nemzetközi szerződésekkel és minden európai értékkel.

(MTI)

***

***

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2023. június 22. 13:08
Biztos a poltiszt papától tanulta ezt a határozott kiállást! DDDD
II.baljoska61
2023. június 22. 13:05
Ennek mi köze az egészhez? Erről regélj!
Pierre
2023. június 22. 12:51
menczer nem tud leállni.
Megtalálta
2023. június 22. 12:50
Az oroszok majd elintézik ezt a kérdést. Ezt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!