Újabb fordulat a brüsszeli korrupciós ügyben – lemondott az eljárás vizsgálóbírója

2023. június 20. 08:27

Az ügyészség összeférhetetlenségre hivatkozott.

2023. június 20. 08:27
null

Michel Claise, az Európai Parlament korrupciós vizsgálatát vezető belga bíró hétfőn bejelentette, hogy összeférhetetlenség vádja miatt lemond a Katargate néven elhíresült korrupciós ügy vizsgálatáról az összeférhetetlenség vádja miatt – erősítette meg hétfőn a belga ügyészség.

„Elővigyázatosságból, valamint annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás nyugodtan folytathassa munkáját, és megőrizze a magánélet, valamint a szakmai kötelezettségek közötti elhatárolódást, Michel Claise vizsgálóbíró arról tájékoztatott minket, hogy ma este úgy döntött, lemond az ügyben betöltött szerepéről" – áll a közleményben.

A lemondást a katari korrupciós botrány egyik gyanúsítottjának, Marc Tarabellának az ügyvédje, Maxim Töller harcolta ki,

aki megtudta, hogy hogy a bíró és egy másik, a vádiratban szereplő, de meg nem gyanúsított EP-képviselőnő (Marie Arena, belga szoci) fiai, közös, (legális) marihuána-értékesítéssel foglalkozó céggel bírnak.

Múlt szerdán este Claise még jókedvűen borozgatott két kollégájával a strasbourgi katedrálisnál. Akkor a Politicónak azt mondta, hogy a nyomozás jól halad, és idővel több fény derül az ügyre. 

Nyitókép: Facebook/Michel Claise

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teszt-teszt
2023. június 26. 14:46
komment 4
teszt-teszt
2023. június 26. 14:42
komment 88
teszt-teszt
2023. június 26. 14:37
komment 2
teszt-teszt
2023. június 26. 14:37
komment
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!