Újabb 50 milliárd eurós segélycsomagot adna Ukrajnának az Európai Unió

2023. június 20. 14:43

A napokban Londonban kerül megrendezésre egy nemzetközi konferencia, amelynek témája az Ukrajna újjáépítéséhez szükséges források összegyűjtése lesz.

2023. június 20. 14:43
null

Az Európai Unió kedden egy 50 milliárd euró (18 ezer milliárd dollár) értékű segélycsomagot mutat be Ukrajnának – közölte két tisztviselő a hivatalos bejelentés előtt a Reuters hírügynökséggel.

Az egyik forrás, egy magas rangú uniós tisztviselő szerint a teljes összeg 33 milliárd euró makroszintű pénzügyi támogatást tartalmaz, amely

segít feltölteni Kijev államkasszáját.

Szerdán és csütörtökön Londonban kerül megrendezésre egy nemzetközi konferencia, amelynek témája az Ukrajna újjáépítéséhez szükséges források összegyűjtése lesz. A londoni tárgyalások előtt egy magas rangú ukrán tisztviselő azt mondta, hogy Kijev akár 40 milliárd dollárt is kér majd egy „zöld Marshall-terv” első részéhez, háború utáni gazdaságának újjáépítéséhez.

***

Nyitókép: Getty Images / Javier Ghersi

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alena
2023. június 21. 22:54
Jaj,úgy segítenek szegény ukrajnanak,mivel nincs sok pénzem,talán eladom a két lányomat és a két unokamat...utólag magamat és a kutyusomat is...a pénzből veszek fehér cuccot a naci-soviniszta geci zelenskijnek.
Wotan
2023. június 21. 20:22
Kedves pedagógusok! Ott úszik a fizuemelés!
Vikijo
2023. június 21. 18:17
Vészesen közelednek az uniós és tagállami választások és megszűnhet az ultraliberális fölény, azonban nagyon jól tudtak manőverezni eddig is, szavakban minden jó meg lesz ígérve, mint már néhányszor, és a leszerepelt pártok új kamupártokba tömörülhetnek amit a balga nyugati választó nem ismer fel.
formaegy
2023. június 21. 12:03
"Újabb 50 milliárd eurós segélycsomagot adna Ukrajnának az Európai Unió" A korruptak bandája akik az európai dolgozó emberek pénzét lenyúlják. Korrupt Európagyilkos náci hitlerista kutyák! Köp! Pfffffffff!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!