Trianont ünnepli Romanescu román miniszter

2023. június 05. 08:34

Románia művelődési minisztere szerint Trianonban sikerült etnikailag megfelelő határokat húzni.

2023. június 05. 08:34
null

Megemlékezett a trianoni békeszerződés évfordulójáról Lucian N. Romanescu román művelődési miniszter – számol be a Főtér.ro. Facebookos posztjában azt írta:

„Ma a román történelem fontos napját ünnepeljük, azt a napot, amikor a versailles-i Nagy Trianon palotában aláírt békeszerződéssel a románok megszerezték azon határok nemzetközi elismerését, amikért hősiesen harcoltak a Nagy Háborúban.

és hálát kell mondanunk Emmanuel de Martonne francia geográfusnak is, aki segített az etnikai valóságnak megfelelő, új határvonalakat húzni.”

Romanescu miniszter egyúttal gratulált kollégájának és barátjának, Titus Corlateannak, aki 2020-ban törvénybe foglaltatta Trianon napját.

A politikus hozzátette: „Fontos elmondani, hogy ez a románoknak és saját történelmünknek fontos, és nem irányul senki ellen. Ez egy másik lehetőség, hogy azt kívánjuk: boldog születésnapot, Románia!”

 

Nyitókép: Romanescu Facebook

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2023. június 06. 08:48
Isten malma lassan őröl ám apróra hengerel. Mit türelme hagy sokáig élessége törli el.
kitiltott
2023. június 05. 21:58
Magyarorszag eredeti határai a holdrol is látszanak
kitiltott
2023. június 05. 21:57
Javasolnám azoknak aki magyar eredetben kételkednek hogy keressenek Erdélyben a temetokben 100 évnél idősebb román feliratú sírokat..
Bitang ember
2023. június 05. 11:17
Szar lehet nekik nézni az 1000 éves határ a térképen. Annyira nyilvánvaló :D Nem csoda, hogy ilyen frusztráltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!