Amerikai lap: Soros György az egyik leggonoszabb ember, aki jelenleg alakítja az amerikai és a nyugati politikát

2023. június 09. 11:17

A milliárdost mindenkinél nagyobb felelősség terheli azért, hogy Amerika városai anarchiába süllyedtek – írja az amerikai lap.

2023. június 09. 11:17
null

A legtöbb zsidó elutasítja azt az állítást, mely szerint Soros György kritizálása az antiszemitizmust erősíti. A milliárdos etnikai és vallási hovatartozása nem akadályozhatja meg, hogy annak nevezzék, ami valójában: gonosznak – írta a The American Spectator oldalán megjelent véleménycikkében Josh Hammer. Valójában Soros az egyik leggonoszabb ember, aki jelenleg alakítja az amerikai és a nyugati politikát, és általában véve a globális eseményeket.

Az antiszemitizmus vádja évek óta kedvelt eszköze a milliárdos hálózatának, valahányszor kritika éri a Nyílt Társadalom Alapítvány vagy más liberális szervezetek működését. Soros 128,5 millió dollárt költött a tavaly őszi amerikai félidős választásokon, ezzel a

választási ciklus legnagyobb egyéni adományozója lett.

40 millió dollárt költött arra, hogy radikális baloldali „reformügyészeket” juttasson hivatalba. Ez a törekvése sajnos sikeres, hiszen 75 ügyész választási győzelméhez járult hozzá. Egyszerűen fogalmazva, Sorost mindenkinél nagyobb felelősség terheli azért, hogy Amerika ikonikus városai anarchiába süllyedtek, és igazi pokollá váltak az ott élők számára.

Nyitókép: Fabrice Coffrini / AFP

 

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. június 09. 17:25
Sorost valakik életben tartják? Már régen halottnak kéne lennie! Egy szemét, bátran kijelenthető, hogy a világ leg szemetebb embere!
Palatin
2023. június 09. 15:02
Marx a történelmet az "osztályharcok történeteként" fogja fel. Én ezt jó közelítésnek tartom, de egyanakkor elavult is, mert nem elég általánosan fogja meg a problémát. Pl. Az unió harca Magyarország ellen nem "osztályharc", mégis egy gyalázatos dolog egy kisebbség részéröl. A történelem mindig is, ma is egy törtetö, hataloméhes, korlátlanul mohó, de hatalommal rendelkezö kisebbség harca az általános jólét ellen. Az egy érdekes kérdés, hogy a "kisebbség" miért és hogyan tudja a többséggel szemben megszerezni a hatalmat. Alapvetöen azért, mert a kisebbség meg tudja szervezni magát, módszereket tud kidolgozni és bevetni, a "lanyha, oktalan,lassan ébredö stb." többség viszont erre képtelen. Ezen sem könnyü változtatni. Ha jön valaki és azt mondja: "Én leszek az, aki titeket az elnyomó kisebbség ellen megszervezlek és vezetlek.", akkor biztosak lehetünk abba, hogy ö lesz az, aki megszervezi a következö kisebbséget, ami esetleg leváltja az elözöt, de köszönet abban sem lesz. A harc lényege a kisebbség részéröl mindig az, hogy ne kelljen nekik a tömegekkel megosztani a jóléthez szükséges eszközöket. Ennek soha nem lesz vége, mert ehhez a bizonyos "kisebbséghez" való tartozásnak iszonyatosan erös vonzereje van. És privilégiumok (pénz stb.) segítségével árulóként szinte bárkit maguk mellé tudnak állítani. Az valójában lényegtelen, hogy a szemben álló feleket hogyan nevezzük, az mindig az aktuális történelmi korszak függvénye. Ugyancsak lényegtelenek a harc módja és eszközei is. Hogy az ellenfelemre atombombát dobok le, vagy zsarolással, gonoszsággal, trükkökkel elzárok elöle mindent, ami az élethez kell, az majdnem egyre megy. Bár ez utóbbit még úgy is el lehet sütni, meg lehet ideologizálni, hogy az "igazságos", mert hiszen a megtámadott fél "gonosz", azaz nem úgy él, ahogy én elvárom töle. A rabszolgatartás, illetve az unió velünk szembeni packázásai, zsarolásai, kiéheztetési szándéka igen sok közös vonást hordoznak, a különbség nem minöségi, csak mennyiségi. De nincs garanciánk arra, hogy ennek határai vannak, szép lassan, kis lépéssel akár teljesen tönkre is tehetnek bennünket. Az egyetlen remény a tömegek tudatosodása, a közös érdekek felismerése, és a hajlandóság azokért váll váll mellett küzdeni.
B_kanya
2023. június 09. 14:26
Nahát a #nincshálózat összes kreténje itt hemzseg. :)
Palatin
2023. június 09. 14:05
Soros valóban a Sátán egyik földi reprezentációja. Nem csoda, hogy sokan látnák öt már szívesen a megboldogultak között. Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Hej, döntsd a Sorost ne siránkozz, Ne raplizz minden kis fullánkhoz. Tudd, ö utálja mindkét nemzetét, Elcserélte öket sok fura szerzetért. Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!