Spiegel: Az ukrán harckocsizók meghibásodást színlelnek, hogy elkerüljék a harcot

2023. június 21. 14:35

A német lap szerint több hétbe is beletelhet még, mire elérik az orosz védelmi vonalakat az ukránok.

2023. június 21. 14:35
null

Riportot készített a német Spiegel a Zaporizzsja közelében zajló ellentámadásban részt vevő 3 ukrán harckocsi legénységével. Az egyik 22 éves katona arról is beszámolt a lapnak, hogy vannak olyan katonák, akik nem hajlandók résztvenni a harcokban. A katona azt is elmondta, hogy több legénység

a harckocsijuk meghibásodását színleli, hogy így kerüljék el a bevetésüket.

A megkérdezett három harckocsi legényége közül egyik katona sem ítélte el azokat, akik így tesznek. „Ha eltalálják a tornyot, akkor csak egy halom hamu vagy” – fogalmazott egyikük. A katonák egyetértettek abban, hogy „jobb megtagadni a szolgálatot, mint a harc közepén meghátrálni”. 

Egy német újságíró Ukrajnának adná a hazánk által megrendelt Leopardokat

Julian Röpcke szerint Magyarország lepaktált az ellenséggel.

A Spiegel arról is beszámolt, hogy komoly veszteségeket szenvednek el az ukránok, ez annak ellenére is egyértelmű, hogy Kijev megtiltotta a front nagy részéhez a hozzáférést. A lap szerint még több hétbe is beletelhet, mire az ukránok egyáltalán elérik Oroszország védelmi vonalait. A cikk hozzátette, hogy jelenleg nehéz megmondani, hogy mennyire sikeres eddig az ukrán ellentámadás. 

***

Wall Street Journal: Az ukránok a veszteségeik miatt szüneteltetik az előrenyomulást

A lap szerint eddig az oroszok sikeresen visszaverték az ukrán támadást, és a nyugati fegyverek egy részét megsemmisítették.

 

Nyitókép: OSCAR DEL POZO / AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. június 22. 13:09
Gátlástalan hazudozásnak vagyunk kitéve. A testvérem a brit médiát szopja, egy éve ukrán győzelmi mámorban tartják, esze ágában nincs megnézni a Telegramot vagy esetleg Indiai forrásból tájékozódni.
salmonella
2023. június 22. 06:21
Ezt a szakállas bohócot rá kellene kötni az ágyúcsőre és kilőni.
Dunhill67
2023. június 21. 21:50
„jobb megtagadni a szolgálatot, mint a harc közepén meghátrálni”.....bátor hazafiak...román 2.0
elfújta az ellenszél
2023. június 21. 21:20
Nem is kell színlelni a meghibásodást, sok baj van az elavult, többnynire M tartalékból összegányolt német harci szekerekkel. Az mindenesetre tény, hogy messze elmarad az eredményességük a túlhájpolt elvárástól A Spiegel most megpróbálja menteni a német portéka becsületét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!