Wall Street Journal: Az ukránok a veszteségeik miatt szüneteltetik az előrenyomulást

2023. június 19. 09:26

A lap szerint eddig az oroszok sikeresen visszaverték az ukrán támadást, és a nyugati fegyverek egy részét megsemmisítették.

2023. június 19. 09:26
null

Az ukrán csapatok több irányban is előretörtek az ellentámadásuk során, de nehezen tudják ellensúlyozni az orosz légi és tüzérségi fölényt, amely immár akadályozza támadásaikat keleten és délen egyaránt – írta meg a Wall Street Journal.

A lap arról számolt be, hogy Ukrajna ambiciózus kísérlete az oroszok által megszállt területek visszavételére immár a második hete tart, de a sűrű aknamezők és a jól felkészült védelem akadályozza őket. Azt követően, hogy Ukrajna első próbatámadásai vegyes eredményeket hoztak, erői

az elmúlt napokban szüneteltették előrenyomulásukat.

Ukrajna jelenleg ott tart, hogy a parancsnokok igyekeznek számba venni az elmúlt két hetet, és elemzik, hogyan lehetne hatalmas veszteségek nélkül áttörni az orosz vonalakat.

Oroszország úgy látszik kihasználta légierejét és Kijev korlátozott légvédelmét,

hogy csapást mérjen az ukrán páncélos oszlopokra és megállítson több támadást, ennek pedig az lett az eredménye, hogy az Ukrajnába szállított nyugati fegyverek egy részét megsemmisítették.

***

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: AFP / Patrik Stollarz

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2023. június 20. 14:51
Nos úgy néz ki hogy az oroszok megtanultak háborúzni kellett egy kis idő de rá jöttek a taktikára !
Dezsőke
2023. június 20. 07:32
békét
fapipa
2023. június 20. 00:21
Es mikor kezdődik a "rugalmas elszakadás"?
Atti bá
2023. június 19. 19:21
Persze mert az csak úgy van, hogy támadás közben csinál egy szünetet, ami úgy néz ki nagyon nagy szünet lesz. Se hohol se fegyver.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!