„Őrülten viselkedik” a magyar kormány egy ukrán katonai szakértő szerint

2023. június 18. 10:09

Oleh Zsdanov szerint hazánk túszul ejtette a 11 kiszabadított kártpátaljai hadifoglyot.

2023. június 18. 10:09
null

„Ez terrorizmusként értelmezhető helyzet” – mondta Oleg Zsdanov ukrán katonai szakértő arról, hogy Orosz Ortodox Egyház közvetítésével nemrég 11 kárpátaljai magyar származású hadifoglyot adott át hazánknak Oroszország. 

„Vajon hogyan juttatták el őket oda? Magyarország egy tengerparttal nem rendelkező ország. Jó lenne tudni” – fogalmazott Zsdanov. Azt is elmondta, hogy szerinte

Hozzátette, hogy Ukrajnának úgy kellene tekintenie a helyzetre, hogy Magyarország „túszul ejtette” az átadott hadifoglyokat.

 

***

A tizenegy kárpátaljai Magyarországon már nem „hadifogoly", hanem szabad ember - Semjén Zsolt a Mandinernek

Lapunknak reagált a miniszterelnök-helyettes arra, hogy az ukránok bekérették a magyar ügyvivőt a 11 kárpátaljai ügyében.

 

Nyitókép: illusztráció / MT/EPA/ Orosz Védelmi Minisztérium

Összesen 333 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2023. június 19. 10:20
Sajnos a saját fejed sem bírod cipelni.
hakos
2023. június 19. 00:49
Valójában ti tartjátok túszul a 100 ezernyi magyart Kárpátaljával együtt. Sőt ágyutölteléknek használjátok őket.
Oldalkosár
2023. június 18. 23:16
Azon lehet vitatkozni, diplomáciailag mennyire volt bölcs húzás, illetve mennyire felel meg a nemzetközi jognak egy háborús fél hadifogolynak minősülő katonáinak egy harmadik országba történő szállítása. Három megjegyzés ezzel kapcsolatban: 1. A katonák/hadifoglyok Magyarországra vitele kétségtelenül szokatlan lépés és valóban sértheti Ukrajna érdekeit, azt a belügyeibe való avatkozásként értékelheti. 2. Az akció a genfi konvencióval összhangban történt. 3. Amennyiben az oroszok által elfogott katonák visszakerültek volna Ukrajnába, egészségügyi állapotuktól függően hamarosan újra bevetésre kerülnének. Szabadon bocsájtásuk elejét veszi, hogy akaratuk ellenére újra a frontra vigyék őket, ahol néhány órán/napon belül jó eséllyel immáron nem fogságba kerülnének, hanem meghalnának. Az utóbbi két pont alapján a hadifoglyok hazánkba kerülése humanitárius akciónak tekinthető. Elfogadható, sőt támogatható.
zuriktodor
2023. június 18. 20:44
Azzal nincs bajuk, hogy itt van egy rakás menekült?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!