A brazil elnök határozottan elítélte Oroszország invázióját

2023. június 01. 22:07

Lula da Silva azután nyilatkozott, hogy vendégül látta Sauli Niinistö finn elnököt.

2023. június 01. 22:07
null

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Lula da Silva brazil elnök még áprilisban a háború mielőbbi befejezése érdekében a be nem avatkozás politikája mellett foglalt állást, illetve semleges országok bevonásával a két háborús fél között közvetítői szerepet ellátó „stáb” megalakítását szorgalmazta. A Guardian cikke szerint a korábbi semleges állásponthoz képest,

Lula most elítélte Oroszország invázióját.

A megjegyzéseket azután tette, hogy Brazíliában találkozott Sauli Niinistö finn elnökkel, aki 2023. június 1-2-án hivatalos látogatáson vesz részt a dél-amerikai országban.

Nyitókép: Lula Facebook-oldala

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 02. 15:17
Későn érő típus..
jánosbácsi
2023. június 02. 10:31
Orbán Viktor még mindig nem ítélte el Oroszországot, vajon miért áll az oroszok oldalán annak ellenére, hogy 40 ország támogatja Ukrajnát? Miért gondolja Orbán, hogy a világ gazdaságának 68 százalékát adó nyugati országok vereséget szenvednek a gazdaságilag törpe Oroszországtól ? Ahogy Brazília ugyanúgy Kína és India sem fog az oroszok oldalára állni ,hiszen mindkét országnak sokkal fontosabb a nyugattal való gazdasági kapcsolat minthogy Oroszország támogatása . Az Orbán kormány újból eljátsza az utolsó csatlós szerepét .
MyOp
2023. június 02. 10:27
Ugye, a brazil elnök nem bég, még csak nem is bojár. Mi viszont, a három tengely országa, igencsak szorult helyzetben vagyunk jelen pillanatban, de a kormány nagy erőkkel dolgozik a magyar status quo minél további fenntartásához. Lehet, ehhez kell majd az a sok lélegeztetőgép, csak legyen majd aki kezelje.
Homunculus
2023. június 02. 10:16
Mi is elítéltük.Sőt folyamatosan tökön lőjük magunkat az elítélésben a szankciókkal. Mégis Putyin legjobb barátai vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!