Nocsak: egy héttel a gátszakadás előtt Oroszország rendeletben tiltotta be a „hidrotechnikai szerkezeteket ért balesetek” kivizsgálását

2023. június 06. 18:53

A dokumentum Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck régiókra vonatkozott.

2023. június 06. 18:53
null

Az orosz kormány május 30-án – egy héttel a gátszakadás előtt – rendeletet tett közzé, amely megtiltotta a hatóságoknak, hogy kivizsgálják a hidrotechnikai építményeket érő baleseteket – legalább is erről ír a Sky News.

A portál szerint 2028-ig semmilyen vizsgálatot nem lehet lefolytatni olyan „balesetek” kapcsán, amelyeket „katonai akciók, szabotázs és terrorcselekmények” eredményeztek. Egész pontosan így szól a rendelet a portál szerint:

2028. január 1-jéig nem kerülhet sor a veszélyes termelési létesítményekben bekövetkezett balesetek és a hidrotechnikai szerkezetek baleseteinek műszaki kivizsgálására, amelyek katonai akciók, szabotázs és terrorcselekmények hatására következtek be”.

A dokumentum Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck régiókra vonatkozott.  

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrjkovacs
2023. június 07. 23:51
Google fordítóval fordítva, mivel cirill betűket nem enged a honlap: Az Orosz Föderáció kormányának 2023. május 30-i N 873 rendelete „Az Orosz Föderáció jogszabályai rendelkezéseinek a Donyecki Népköztársaság, a Luhanszki Népköztársaság, a Zaporizzsja régió és a Herson régió területén történő alkalmazásának részleteiről a veszélyes termelő létesítmények ipari biztonsága és a hidraulikus építmények biztonságának biztosítása területén” https://www.garant.ru/products/ipo/prime/doc/406865902/
Krupp Skya
2023. június 07. 09:15
Egyik ukrán katona a másiknak: -Olyan magas az amerikai orvostudomány, hogy nagyanyám megvakult és beültettek neki egy hal szemét és rendesen lát vele. -Az semmi, Putyinék hoztak egy rendelkezést, hogy nem lehet kivizsgálni a hidrotechnikai berendezések baleseteit. -És kilátta ezt a rendelkezést? -A halszemű nagyanyád az biztos.
Mr.Falafel
2023. június 07. 08:24
Forrás?
Mintaszkitap
2023. június 07. 08:23
A rendeleteket nem szokták közzé tenni, csak a skynews jutott hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!