Az ukrán first lady reagált Putyin zsidózó kijelentésére

2023. június 22. 19:42

„Nem tudom, hogy politikai kontextusban hogyan lehet egyáltalán valakinek az etnikai hovatartozásáról beszélni” – fogalmazott Olena Zelenska.

2023. június 22. 19:42
null

Az ukrán first lady elítélte Putyin Zelenszkij zsidóságára tett megjegyzését – közölte a Jerusalem Post. Mint ismert, Olena Zelenska többnyire kerüli a politikai vagy katonai témákat, de az interjúban reményét fejezte ki az iránt , hogy az izraeli  légicsapásokat előrejelző rendszereket minél előbb bevezethessék az országában.

Olena Zelenska az interjúban reagált Putyin azon kijelentésére is, melyben azt mondta a férjéről, hogy „valójában nem is zsidó”.

„Ez nagyon szégyenletes” – fogalmazott Zelenska.

– nyilatkozta.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Putyin a hét elején azt mondta, hogy „zsidó barátai szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem zsidó, ő a zsidó nép szégyene”.

„Izraelen múlik, hogy elegendő segítséget nyújt-e Ukrajnának”

Az ukrán first lady kitért arra is, hogy „Izraelen múlik, hogy elegendő segítséget nyújt-e Ukrajnának”. Itt többek között légicsapásokat előrejelző rendszerek szállítására gondolt.

„Tudjuk, hogy

és tudjuk, hogy van olyan technológia, amelyre nagy szükségünk van, de a társadalmon múlik, hogy eldöntse, eleget tesz-e annak vagy sem” – sorolta.

Izrael a háború kezdete óta humanitárius segélyt nyújt Kijevnek, és a múlt hónapban megkezdődtek az ukrajnai rakétajelző rendszerek tesztjei is. Ukrajna azonban katonai segítséget kért, amelyet Izrael nem adott meg, tekintettel Oroszország folyamatos szíriai katonai jelenlétére – magyarázta a Jerusalem Post.

***

Nyitókép: Greg Nash / POOL / AFP

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2023. június 23. 13:20
Nem szabad pejoratív értelemben "zsidózni"! Szoktad nézni a Pesti TV-t? Ott minden további nélkül felvállalják zsidóságukat.Szerintem így az igaz,ami való azzal nem kell szemérmeskedni .
5m007h 0p3ra70r
2023. június 23. 05:44
Aranyos ahogy ezt próbálják elhitetni, de a kazárok zsidósága nem etnikai alapú.
Rugo
2023. június 22. 23:19
úgy lehet beszélni a zsidóságáról, hogy született és regisztrált zsidó úgy, ahogy a zsidó a nem zsidót gójnak tekinti
csombor
2023. június 22. 22:58
A hölgy úgy látszik, csak Putyin olvas. Ha olvasna nyugati megnyilatkozásokat, akkor hallhatta volna, hogy mindig azzal mentegetik Volodimir Bandera (a náci) imádatát, hogy ugyan, hogy' is lehetne fasiszta, hiszen zsidó! Ezek szerint csak Putyin olvas nyugatos lapokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!